Foto: Matthja Sterk | locatie: Volkstuinvereniging | Bodegraven

Aanbod aan alle scholen om moestuin te starten


Sandy Zwaan tijdens de meet-up over schoolmoestuinen

De initiatiefgroep 'schoolmoestuinen' gaan alle scholen in Bodegraven-Reeuwijk aanmoedigen om een schoolmoestuin te starten. In de week van 22 mei - de week van de schoolmoestuin - ontvangen alle scholen een flyer met uitleg hierover. Dit is de eerste actie die volgt uit de meet-up schoolmoestuinen. Enkele scholen hebben al een eigen moestuin of samen met Hortus Populus.

Mede initiatiefnemer is Sandy Zwaan van Missie Moestuin. Zij heeft veel ervaring met de praktische ondersteunen van scholen en aanbieden van lespakketten.

Sandy: “Alles wat je als kind leert, voelt, proeft en beleeft blijft een herinnering voor altijd! Ik draag daar graag mijn steentje aan bij. Het is heel makkelijk om het zo tot een fijne ervaring te maken, waar een kind ook nog veel van leert. Je kunt er ook heel goed de ouders bij betrekken”.

Buren betrekken bij de (school)moestuinen

Scholen kunnen ouders én buren betrekken bij de schoolmoestuin. Er zijn al tal van ideeën om mee aan de slag te gaan. Zo kan er bij ruimtegebrek ook getuinierd worden bij de omheining van bedrijven of als rafeltuin in de buurt, wat her en der al gebeurt als “guerrilla gardening” of stadstuinen. Klimaatwethouder Van den Heuvel heeft ook de suggestie gedaan van een 'Tiny Forest' waarmee al in meerdere gemeenten wordt geëxperimenteerd.

Sandy: “Het is een uitdaging handen en voeten te geven aan de vragen van deze tijd, waarin ook kinderen zich zorgen maken om duurzaamheid en klimaat. Maar hoe maak je het niet te zwaar en kunnen ze tóch zelf iets doen. Ook aan het zichzelf gezond en prettig voelen.”

Klimaatboom

Op 22 mei ontvangen alle scholen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ook een klimaatboom. Dit is mede mogelijk gemaakt door het Bodegraafse timmerbedrijf Van den Oudenrijn, dat bij het 100-jarig bestaan geld heeft ingezameld als kado om de bomen te betalen. Daarbij wordt ook geadviseerd aan de scholen om de boom in een “snoepbosje” te planten, een klein voedselbos, wat nog maar een kleine stap is naar een moestuin.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

1 juni 2024

Energie opwekken

7 september 2024

Energie besparen

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf