Foto: Matthja Sterk | locatie: Volkstuinvereniging | Bodegraven

Altijd al over het Smokkelaarspad willen lopen?


Wandeling in de Meije in december 2022

De maandelijkse dinsdagavondwandeling is deze keer in de donkere polders van Bodegraven Oost, tussen het Limespark en Fort Wierickeschans. En omdat we met een groepje lopen is het echt niet eng op het Smokkelaarspad.

Wanneer

Op dinsdag 31 januari 2023 om 19.00 uur stappen we ons mooie poldergebied in. Iedereen is van harte welkom om met deze maandelijkse wandeling mee te lopen. Tip: zorg dat je goed zichtbaar bent en neem een zaklamp mee, want we wandelen grotendeels onverlicht. Voel wat de donkerte doet met je zintuigen tijdens het wandelen.

Route en startpunt

De route gaat langs het spoor en via ons mooie Limespark door de polder richting Fort Wierickeschans. De wandeling is 7 kilometer lang, reken dus op 1,5 uur wandelen. De hond mag niet meer.

Het startpunt is de parkeerplaats van Pannekoekerie 't Veldhuis, Noordzijde 96 Bodegraven. We verzamelen om 18.50 uur en starten om 19.00 uur. Dit kost verder niets.

Wandel iedere laatste dinsdag van de maand mee

Iedere laatste dinsdag van de maand organiseren wij een wandeling. Ook in het donker, bij regen en sneeuw: het gaat altijd door. We starten steeds van een andere locatie in één van onze dorpen/kernen. Neem gezellig iemand mee en sluit aan bij deze gezonde wandelgroep!

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf