Foto: Matthja Sterk | locatie: Volkstuinvereniging | Bodegraven

Avondwandeling langs Oude Rijn naar Zwammerdam


Foto van wandeling door Reeuwijkse Hout in maart 2023

Op dinsdag 25 april 2023, om 19:00 uur starten we een heerlijk sportieve wandeling. Iedereen is van harte welkom om met deze maandelijkse wandeling mee te wandelen. De wandeltocht, altijd op de laatste dinsdag van de maand, gaat deze keer langs de oever van de Oude Rijn naar Zwammerdam en via de Dammekant terug naar Bodegraven.

Route

We verzamelen om 18:50 uur en de wandeling start om 19:00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. De route start bij de Dorpskerk, Oude Markt 1, Bodegraven. We lopen via de mooie Kerkstraat richting Zwammerdam en passeren de Bodegraafse Watertoren. Via de Buitenkerk wandelen we langs het water van de Oude Rijn en over de Zwammerdamse Brug terug langs de Dammekant.

 Deze wandeling is 6,2 km lang, dus reken op 1,5 uur wandelen. De hond mag lekker mee, maar wel aangelijnd! Heerlijk sportief bezig zijn én genieten van mooie zichten op het vaarwater en onze polder.

Dit geeft vast voldoende inspiratie om vrijblijvend een goed gesprek te voeren over wat je aanspreekt in onze rijke leefomgeving en misschien zelfs over waar je je, wat het klimaat betreft, zorgen over maakt? Maar niets hoeft; het wandelen staat centraal.

Wandel mee: elke laatste dinsdagavond van de maand

We houden iedere laatste dinsdag van de maand een wandeling en ook bij regen gaat het altijd door! We starten steeds van een andere locatie in één van onze dorpen/kernen. Neem gezellig iemand mee en sluit aan bij deze gezonde wandelgroep!

Informatie via Laura: 06-48153543

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf