Foto: Matthja Sterk | locatie: Bodegraafse bos | Bodegraven

De klimaatwinkel voor ons allemaal


Kleding ruilen met vrienden, de heggenschaar lenen bij de buren, de kapotte laptop laten repareren bij het repaircafé, maaltijden weggeven aan een ander en bij de kringloopwinkel op zoek naar gebaksbordjes. Allemaal dingen die heel normaal lijken. Maar hoe zorgen we er voor dat we er ons meer bewust van worden dat deze acties bijdragen aan het verbeteren van het klimaat?

Ruilen en delen

Na het succes van de eerste meet-up in maart over het planten van bomen, organiseert mijnklimaatpartij een tweede bijeenkomst. Dit keer over ‘ruilen en delen’. Samen met inwoners en ondernemers in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk onderzoeken we waar behoefte aan is. En willen we op zoek naar een centrale plek in onze gemeente om al deze dingen samen te brengen. Bijvoorbeeld een klimaatwinkel waar dit allemaal mogelijk is. En mensen met goede ideeën een plek bieden om dit verder uit te werken. Alles is mogelijk. Bijvoorbeeld het lenen van gereedschap en speelgoed, een kledingbieb, uitwisselen van stekjes, maaltijden weggeven en kennis en ervaring delen over het klimaat.

Kom naar de meet-up

Heb jij een goed idee? Wil jij met ons meedenken? Of helpen met organiseren van deze meet-up? Meld je dan alvast aan voor de meet-up ‘ruilen en delen’ op zaterdag 4 juni via info@mijnklimaatpartij.nl.

Elk seizoen organiseert mijnklimaatpartij een meet-up. Een bijeenkomst waarbij een onderwerp centraal staat dat een positieve bijdrage levert aan het klimaat. Maar op de eerste plaats iets wat eenvoudig te doen is, voor iedereen. Met kleine stappen kunnen we een groot verschil maken.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

1 juni 2024

Energie opwekken

7 september 2024

Energie besparen

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf