Foto: Matthja Sterk | locatie: Limespark | Bodegraven

De klimaatwinkel voor ons allemaal


Kleding ruilen met vrienden, de heggenschaar lenen bij de buren, de kapotte laptop laten repareren bij het repaircafé, maaltijden weggeven aan een ander en bij de kringloopwinkel op zoek naar gebaksbordjes. Allemaal dingen die heel normaal lijken. Maar hoe zorgen we er voor dat we er ons meer bewust van worden dat deze acties bijdragen aan het verbeteren van het klimaat?

Ruilen en delen

Na het succes van de eerste meet-up in maart over het planten van bomen, organiseert mijnklimaatpartij een tweede bijeenkomst. Dit keer over ‘ruilen en delen’. Samen met inwoners en ondernemers in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk onderzoeken we waar behoefte aan is. En willen we op zoek naar een centrale plek in onze gemeente om al deze dingen samen te brengen. Bijvoorbeeld een klimaatwinkel waar dit allemaal mogelijk is. En mensen met goede ideeën een plek bieden om dit verder uit te werken. Alles is mogelijk. Bijvoorbeeld het lenen van gereedschap en speelgoed, een kledingbieb, uitwisselen van stekjes, maaltijden weggeven en kennis en ervaring delen over het klimaat.

Kom naar de meet-up

Heb jij een goed idee? Wil jij met ons meedenken? Of helpen met organiseren van deze meet-up? Meld je dan alvast aan voor de meet-up ‘ruilen en delen’ op zaterdag 4 juni via info@mijnklimaatpartij.nl.

Elk seizoen organiseert mijnklimaatpartij een meet-up. Een bijeenkomst waarbij een onderwerp centraal staat dat een positieve bijdrage levert aan het klimaat. Maar op de eerste plaats iets wat eenvoudig te doen is, voor iedereen. Met kleine stappen kunnen we een groot verschil maken.

« terug
.
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Geef om het klimaat
 

Jouw donatie zorgt er voor dat we samen meer kunnen bereiken.

NL40 TRIO 0320 8341 90

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Klimaatburgemeester wil meer bomen

De gemeente heeft een lijst gekregen met plekken waar meer bomen moeten komen. Er wordt nu gekeken waar dat kan.

Samen werken aan lokaal energie opwekken

De belangrijkste opbrengst van de meet-up energie opwekken: de samenwerking tussen verschillende partijen om lokaal energie opwekken nog beter onder de aandacht te brengen.

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf