Foto: Esther Wagensveld | locatie: Emmakade | Bodegraven

De klimaatwinkel voor ons allemaal


Kleding ruilen met vrienden, de heggenschaar lenen bij de buren, de kapotte laptop laten repareren bij het repaircafé, maaltijden weggeven aan een ander en bij de kringloopwinkel op zoek naar gebaksbordjes. Allemaal dingen die heel normaal lijken. Maar hoe zorgen we er voor dat we er ons meer bewust van worden dat deze acties bijdragen aan het verbeteren van het klimaat?

Ruilen en delen

Na het succes van de eerste meet-up in maart over het planten van bomen, organiseert mijnklimaatpartij een tweede bijeenkomst. Dit keer over ‘ruilen en delen’. Samen met inwoners en ondernemers in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk onderzoeken we waar behoefte aan is. En willen we op zoek naar een centrale plek in onze gemeente om al deze dingen samen te brengen. Bijvoorbeeld een klimaatwinkel waar dit allemaal mogelijk is. En mensen met goede ideeën een plek bieden om dit verder uit te werken. Alles is mogelijk. Bijvoorbeeld het lenen van gereedschap en speelgoed, een kledingbieb, uitwisselen van stekjes, maaltijden weggeven en kennis en ervaring delen over het klimaat.

Kom naar de meet-up

Heb jij een goed idee? Wil jij met ons meedenken? Of helpen met organiseren van deze meet-up? Meld je dan alvast aan voor de meet-up ‘ruilen en delen’ op zaterdag 4 juni via info@mijnklimaatpartij.nl.

Elk seizoen organiseert mijnklimaatpartij een meet-up. Een bijeenkomst waarbij een onderwerp centraal staat dat een positieve bijdrage levert aan het klimaat. Maar op de eerste plaats iets wat eenvoudig te doen is, voor iedereen. Met kleine stappen kunnen we een groot verschil maken.

« terug

er zijn al
Ontelbaar veel
bomen gedoneerd

Met donaties plant mijnklimaatpartij in 2022 bomen in onze gemeente.

Meet-ups

3 december 2022

Elektrische deelauto's

Een auto is een fijn vervoersmiddel. Veel huishoudens hebben er 1 of meer voor de deur staan. Maar hoe vaak gebruiken we die auto('s) nou eigenlijk? Een auto is bij uitstek geschikt om te delen. Met buren, vrienden of misschien wel vreemden.

 

Donatie
 

mijnklimaatpartij vraagt geen contributie. Wel zijn we erg blij met donaties.

In 2022 is ons doel om alle donaties om te zetten in bomen
en deze in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te planten.

Jouw donatie zorgt dus direct voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Nieuwe meet-up: elektrische deelauto's

Op zaterdag 3 december is de meet-up over elektrische deelauto's. Vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 10 Bodegraven). En er staat een elektrische deelauto voor de deur!

Donkerte-wandeling in en om Driebruggen: wie durft?

Op dinsdag 29 november van 19.00 tot 20.00 uur wandelen we door de kern en het verlichte buitegenboed van het mooie Driebruggen! Loop jij mee?

Elke basisschool een klimaatboom

Fantastisch nieuws! Timmerfabriek Van Den Oudenrijn uit Bodegraven geeft elke basisschool in Bodegraven-Reeuwijk een klimaatboom ter ere van hun 100-jarig bestaan. 

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf