Foto: Matthja Sterk | locatie: Bodegraafse bos | Bodegraven

In alle dorpen een hub met elektrische deelauto's


Een deelauto voor de klimaatwinkel

Dit jaar start de campagne om in ieder dorp een hub te creëren met elektrische deelauto’s. Tijdens de meet-up in december 2022 hebben zich mensen verzameld die deze campagne in de komende tijd gaan uitrollen. Bovendien wordt aangemoedigd dat meer mensen in hun straat de auto gaan delen.

De initiatiefnemers benadrukken dat het in veel gevallen financieel gunstig is om niet meer zelf een auto te hebben. Er ontstaat ook minder parkeerdruk in de buurt met kansen voor extra groen. Maar bovenal geeft het natuurlijk een grote bijdrage aan de duurzaamheid, en in het tegengaan van klimaatopwarming.

In alle dorpen

Jeroen van Leeuwen is een van de organisatoren. Hij woont in Reeuwijk-Dorp en heeft daar al eerder rondgevraagd of er interesse is. “Ik maak er nu ook wel eens gebruik van, maar moet dan de auto ophalen in Boskoop. Ik woon in de nieuwbouwwijk Reesveld. Ik denk dat het best mogelijk is om dit ook in een dorp als hier van de grond te krijgen”. Het idee is om in alle dorpen en wijken van de gemeente tot een hub te komen met elektrische deelauto’s.

Argumenten

Er wordt gewerkt aan een argumentenkaart die inzicht geeft om de keuze te maken voor deelname. Mede organisator Arthur van Dijk: “Ook als je al een elektrische auto hebt kan het interessant zijn om mee te doen. Door die auto bijvoorbeeld in je straat of met je buren ter delen. Wij kunnen een standaard maken hoe dat te organiseren. Dat kan per huishouden ook enorm veel kosten besparen. Mensen realiseren zich vaak niet hoe duur het hebben van een eigen auto is”.

Campagne

Bij de campagne zal ook gebruik gemaakt worden van netwerken die dicht tegen dit onderwerp aan zitten, zoals de energiecoaches of de VegaBoerderij. Voorzitter Bram Tack: “We zijn een burgerbeweging, dus willen dit vanuit de samenleving stimuleren. Dat houden we ook wel een aantal jaren vol om het doel te bereiken”. Van de gemeente wordt binnenkort wel bij de inspraak gevraagd om de laadpalen voor de hub’s te regelen.

« terug
.
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Geef om het klimaat
 

Jouw donatie zorgt er voor dat we samen meer kunnen bereiken.

NL40 TRIO 0320 8341 90

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Klimaatburgemeester wil meer bomen

De gemeente heeft een lijst gekregen met plekken waar meer bomen moeten komen. Er wordt nu gekeken waar dat kan.

Samen werken aan lokaal energie opwekken

De belangrijkste opbrengst van de meet-up energie opwekken: de samenwerking tussen verschillende partijen om lokaal energie opwekken nog beter onder de aandacht te brengen.

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf