Foto: Matthja Sterk | locatie: Burgemeester Kremerweg | Bodegraven

Klimaatactiviste lijstduwer mijnklimaatpartij


Ze zal lijstduwer zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. En zo verbindt ook zij haar naam aan de zeer diverse groep van heel jong, tot grootouders voor het klimaat.  “Hoe gaan we dit aanpakken” is de leuze die Peggy meeneemt, waarmee ze onderstreept dat mijnklimaatpartij de mouwen wil oprollen, en vooral daden wil.

Hoe gaan we dit uitleggen

Peggy Munnikhuis heeft in de afgelopen maanden actie gevoerd in haar omgeving. Zij deed dit met het boek “Hoe gaan we dit uitleggen, onze toekomst op een steeds warmere aarde” van Jelmer Mommers. Tientallen exemplaren van dit boek heeft zij in haar omgeving verspreid, met het verzoek het ook weer door te geven aan anderen. Ze heeft hiervoor bovendien een actiemiddag georganiseerd in de Goudse Schouwburg, waar ook Marianne Minnesma van Urgenda zal optreden.

Een open beweging

Partijvoorzitter Bram Tack is heel blij met de steun van Peggy Munnikhuis: “De nieuwe partij spreekt veel mensen aan. Het wordt een open beweging die zich niet gaat opsluiten in het gemeentehuis, maar juist iedereen in actie wil krijgen om een steentje bij te dragen, en zo de opwarming van de aarde te stoppen. Want we hebben echt een groot klimaatprobleem. Gelukkig krijgen we nu steun uit alle hoeken, tieners, grootouders en ook veel jonge mensen daar tussenin”.  Eerder sloten ook Jette Harmsma en Linge Hoevermans al aan. Zij liepen als scholieren eerder mee met de klimaatstakingen, waarmee regeringen wereldwijd onder druk werd gezet om meer te doen tegen de opwarming van de aarde.

Eenvoudige acties

De belofte van mijnklimaatpartij is om 8 jaar lang ieder seizoen in een meet-up met inwoners en bedrijven uit de gemeente concrete verbeteringen te organiseren die helpen, en die het voor iedereen makkelijk maakt om mee te doen, zoals bomen planten, elektrische deelauto’s, schoolmoestuinen en vegetarische menukaarten. Om dit ook vanuit de gemeente goed te ondersteunen wil mijnklimaatpartij ook in de gemeenteraad na de verkiezingen op 16 maart 2022.

« terug

er zijn al
Ontelbaar veel
bomen gedoneerd

Met donaties plant mijnklimaatpartij in 2022 bomen in onze gemeente.

Meet-ups

3 december 2022

Elektrische deelauto's

Een auto is een fijn vervoersmiddel. Veel huishoudens hebben er 1 of meer voor de deur staan. Maar hoe vaak gebruiken we die auto('s) nou eigenlijk? Een auto is bij uitstek geschikt om te delen. Met buren, vrienden of misschien wel vreemden.

 

Donatie
 

mijnklimaatpartij vraagt geen contributie. Wel zijn we erg blij met donaties.

In 2022 is ons doel om alle donaties om te zetten in bomen
en deze in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te planten.

Jouw donatie zorgt dus direct voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Nieuwe meet-up: elektrische deelauto's

Op zaterdag 3 december is de meet-up over elektrische deelauto's. Vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 10 Bodegraven). En er staat een elektrische deelauto voor de deur!

Donkerte-wandeling in en om Driebruggen: wie durft?

Op dinsdag 29 november van 19.00 tot 20.00 uur wandelen we door de kern en het verlichte buitegenboed van het mooie Driebruggen! Loop jij mee?

Elke basisschool een klimaatboom

Fantastisch nieuws! Timmerfabriek Van Den Oudenrijn uit Bodegraven geeft elke basisschool in Bodegraven-Reeuwijk een klimaatboom ter ere van hun 100-jarig bestaan. 

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf