Foto: Matthja Sterk | locatie: Limespark | Bodegraven

Klimaatactiviste lijstduwer mijnklimaatpartij


Ze zal lijstduwer zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. En zo verbindt ook zij haar naam aan de zeer diverse groep van heel jong, tot grootouders voor het klimaat.  “Hoe gaan we dit aanpakken” is de leuze die Peggy meeneemt, waarmee ze onderstreept dat mijnklimaatpartij de mouwen wil oprollen, en vooral daden wil.

Hoe gaan we dit uitleggen

Peggy Munnikhuis heeft in de afgelopen maanden actie gevoerd in haar omgeving. Zij deed dit met het boek “Hoe gaan we dit uitleggen, onze toekomst op een steeds warmere aarde” van Jelmer Mommers. Tientallen exemplaren van dit boek heeft zij in haar omgeving verspreid, met het verzoek het ook weer door te geven aan anderen. Ze heeft hiervoor bovendien een actiemiddag georganiseerd in de Goudse Schouwburg, waar ook Marianne Minnesma van Urgenda zal optreden.

Een open beweging

Partijvoorzitter Bram Tack is heel blij met de steun van Peggy Munnikhuis: “De nieuwe partij spreekt veel mensen aan. Het wordt een open beweging die zich niet gaat opsluiten in het gemeentehuis, maar juist iedereen in actie wil krijgen om een steentje bij te dragen, en zo de opwarming van de aarde te stoppen. Want we hebben echt een groot klimaatprobleem. Gelukkig krijgen we nu steun uit alle hoeken, tieners, grootouders en ook veel jonge mensen daar tussenin”.  Eerder sloten ook Jette Harmsma en Linge Hoevermans al aan. Zij liepen als scholieren eerder mee met de klimaatstakingen, waarmee regeringen wereldwijd onder druk werd gezet om meer te doen tegen de opwarming van de aarde.

Eenvoudige acties

De belofte van mijnklimaatpartij is om 8 jaar lang ieder seizoen in een meet-up met inwoners en bedrijven uit de gemeente concrete verbeteringen te organiseren die helpen, en die het voor iedereen makkelijk maakt om mee te doen, zoals bomen planten, elektrische deelauto’s, schoolmoestuinen en vegetarische menukaarten. Om dit ook vanuit de gemeente goed te ondersteunen wil mijnklimaatpartij ook in de gemeenteraad na de verkiezingen op 16 maart 2022.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf