Foto: Esther Wagensveld | locatie: Emmakade | Bodegraven

Klimaatboom voor scholen en op parkeerplaats bedrijven


Esther Wagensveld Fotografie, ook kandidaat op de lijst van #mijnklimaatpartij

Alle scholen krijgen een klimaatboom om op of bij de speelplaats te planten. Aan bedrijven wordt gevraagd tenminste één parkeerplaats op te heffen en daar een boom te planten, waarmee ook wordt aangemoedigd met fiets of openbaar vervoer naar het werk te gaan, of meer thuis te werken. Met deze ideeën gaat mijnklimaatpartij de eerste seizoensmeet-up in. De meet up is op zaterdag 5 maart om 10.30 uur in het Huis van Alles van Reeuwijk-Brug.

200.000 bomen planten
De eerste meet-up van de klimaatbeweging gaat over het planten van extra bomen om de opwarming van de aarde te beperken. Bomen slaan CO2 op en zijn daarom een effectieve maatregel. Bij de meet-up van 5 maart kunnen alle inwoners en bedrijven van de gemeente meedenken over hoe en waar de 200.000 extra bomen te planten die we tot 2030 tenminste nodig hebben binnen onze gemeentegrenzen. Dit aantal is afgeleid van het nationaal bomenplan. Voor zo veel bomen is binnen onze gemeente ook 73 hectare grond nodig.

Samen keuzes maken
Voor de meet-up over bomen planten heeft mijnklimaatpartij ook een bomendeskundige uitgenodigd om aan te moedigen dat de keuzes ook een goed effect zullen hebben op het klimaat. De keuzes worden na de meet-up verder in de praktijk gebracht: mijnklimaatpartij wil geen woorden, maar vooral daden! Voor sommige keuzes is ook medewerking van de gemeente nodig, daarom doet de partij op 16 maart ook mee met de gemeenteraadsverkiezingen.

Doneren in bomen
mijnklimaatpartij vraagt geen contributie, maar vrijwillige donaties worden dit jaar besteed aan extra bomen. De partij doneert zelf de eerste 100 bomen. De eerste klimaatboom zal tijdens de meet-up op 5 maart worden overhandigd aan de “klimaatburgemeester” van Reeuwijk-Bodegraven; Robèrt Smits.

Foto: bomen zijn niet alleen goed tegen de opwarming van de aarde, maar ook mooi

« terug
.
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Geef om het klimaat
 

Jouw donatie zorgt er voor dat we samen meer kunnen bereiken.

NL40 TRIO 0320 8341 90

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Klimaatburgemeester wil meer bomen

De gemeente heeft een lijst gekregen met plekken waar meer bomen moeten komen. Er wordt nu gekeken waar dat kan.

Samen werken aan lokaal energie opwekken

De belangrijkste opbrengst van de meet-up energie opwekken: de samenwerking tussen verschillende partijen om lokaal energie opwekken nog beter onder de aandacht te brengen.

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf