Foto: Matthja Sterk | locatie: Bodegraafse bos | Bodegraven

Klimaatboom voor scholen en op parkeerplaats bedrijven


Esther Wagensveld Fotografie, ook kandidaat op de lijst van #mijnklimaatpartij

Alle scholen krijgen een klimaatboom om op of bij de speelplaats te planten. Aan bedrijven wordt gevraagd tenminste één parkeerplaats op te heffen en daar een boom te planten, waarmee ook wordt aangemoedigd met fiets of openbaar vervoer naar het werk te gaan, of meer thuis te werken. Met deze ideeën gaat mijnklimaatpartij de eerste seizoensmeet-up in. De meet up is op zaterdag 5 maart om 10.30 uur in het Huis van Alles van Reeuwijk-Brug.

200.000 bomen planten
De eerste meet-up van de klimaatbeweging gaat over het planten van extra bomen om de opwarming van de aarde te beperken. Bomen slaan CO2 op en zijn daarom een effectieve maatregel. Bij de meet-up van 5 maart kunnen alle inwoners en bedrijven van de gemeente meedenken over hoe en waar de 200.000 extra bomen te planten die we tot 2030 tenminste nodig hebben binnen onze gemeentegrenzen. Dit aantal is afgeleid van het nationaal bomenplan. Voor zo veel bomen is binnen onze gemeente ook 73 hectare grond nodig.

Samen keuzes maken
Voor de meet-up over bomen planten heeft mijnklimaatpartij ook een bomendeskundige uitgenodigd om aan te moedigen dat de keuzes ook een goed effect zullen hebben op het klimaat. De keuzes worden na de meet-up verder in de praktijk gebracht: mijnklimaatpartij wil geen woorden, maar vooral daden! Voor sommige keuzes is ook medewerking van de gemeente nodig, daarom doet de partij op 16 maart ook mee met de gemeenteraadsverkiezingen.

Doneren in bomen
mijnklimaatpartij vraagt geen contributie, maar vrijwillige donaties worden dit jaar besteed aan extra bomen. De partij doneert zelf de eerste 100 bomen. De eerste klimaatboom zal tijdens de meet-up op 5 maart worden overhandigd aan de “klimaatburgemeester” van Reeuwijk-Bodegraven; Robèrt Smits.

Foto: bomen zijn niet alleen goed tegen de opwarming van de aarde, maar ook mooi

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf