Foto: Matthja Sterk | locatie: Limespark | Bodegraven

Klimaatboom voor scholen en op parkeerplaats bedrijven


Esther Wagensveld Fotografie, ook kandidaat op de lijst van #mijnklimaatpartij

Alle scholen krijgen een klimaatboom om op of bij de speelplaats te planten. Aan bedrijven wordt gevraagd tenminste één parkeerplaats op te heffen en daar een boom te planten, waarmee ook wordt aangemoedigd met fiets of openbaar vervoer naar het werk te gaan, of meer thuis te werken. Met deze ideeën gaat mijnklimaatpartij de eerste seizoensmeet-up in. De meet up is op zaterdag 5 maart om 10.30 uur in het Huis van Alles van Reeuwijk-Brug.

200.000 bomen planten
De eerste meet-up van de klimaatbeweging gaat over het planten van extra bomen om de opwarming van de aarde te beperken. Bomen slaan CO2 op en zijn daarom een effectieve maatregel. Bij de meet-up van 5 maart kunnen alle inwoners en bedrijven van de gemeente meedenken over hoe en waar de 200.000 extra bomen te planten die we tot 2030 tenminste nodig hebben binnen onze gemeentegrenzen. Dit aantal is afgeleid van het nationaal bomenplan. Voor zo veel bomen is binnen onze gemeente ook 73 hectare grond nodig.

Samen keuzes maken
Voor de meet-up over bomen planten heeft mijnklimaatpartij ook een bomendeskundige uitgenodigd om aan te moedigen dat de keuzes ook een goed effect zullen hebben op het klimaat. De keuzes worden na de meet-up verder in de praktijk gebracht: mijnklimaatpartij wil geen woorden, maar vooral daden! Voor sommige keuzes is ook medewerking van de gemeente nodig, daarom doet de partij op 16 maart ook mee met de gemeenteraadsverkiezingen.

Doneren in bomen
mijnklimaatpartij vraagt geen contributie, maar vrijwillige donaties worden dit jaar besteed aan extra bomen. De partij doneert zelf de eerste 100 bomen. De eerste klimaatboom zal tijdens de meet-up op 5 maart worden overhandigd aan de “klimaatburgemeester” van Reeuwijk-Bodegraven; Robèrt Smits.

Foto: bomen zijn niet alleen goed tegen de opwarming van de aarde, maar ook mooi

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

1 juni 2024

Energie opwekken

7 september 2024

Energie besparen

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf