Foto: Esther Wagensveld | locatie: Emmakade | Bodegraven

Klimaatboom voor scholen en op parkeerplaats bedrijven


Esther Wagensveld Fotografie, ook kandidaat op de lijst van #mijnklimaatpartij

Alle scholen krijgen een klimaatboom om op of bij de speelplaats te planten. Aan bedrijven wordt gevraagd tenminste één parkeerplaats op te heffen en daar een boom te planten, waarmee ook wordt aangemoedigd met fiets of openbaar vervoer naar het werk te gaan, of meer thuis te werken. Met deze ideeën gaat mijnklimaatpartij de eerste seizoensmeet-up in. De meet up is op zaterdag 5 maart om 10.30 uur in het Huis van Alles van Reeuwijk-Brug.

200.000 bomen planten
De eerste meet-up van de klimaatbeweging gaat over het planten van extra bomen om de opwarming van de aarde te beperken. Bomen slaan CO2 op en zijn daarom een effectieve maatregel. Bij de meet-up van 5 maart kunnen alle inwoners en bedrijven van de gemeente meedenken over hoe en waar de 200.000 extra bomen te planten die we tot 2030 tenminste nodig hebben binnen onze gemeentegrenzen. Dit aantal is afgeleid van het nationaal bomenplan. Voor zo veel bomen is binnen onze gemeente ook 73 hectare grond nodig.

Samen keuzes maken
Voor de meet-up over bomen planten heeft mijnklimaatpartij ook een bomendeskundige uitgenodigd om aan te moedigen dat de keuzes ook een goed effect zullen hebben op het klimaat. De keuzes worden na de meet-up verder in de praktijk gebracht: mijnklimaatpartij wil geen woorden, maar vooral daden! Voor sommige keuzes is ook medewerking van de gemeente nodig, daarom doet de partij op 16 maart ook mee met de gemeenteraadsverkiezingen.

Doneren in bomen
mijnklimaatpartij vraagt geen contributie, maar vrijwillige donaties worden dit jaar besteed aan extra bomen. De partij doneert zelf de eerste 100 bomen. De eerste klimaatboom zal tijdens de meet-up op 5 maart worden overhandigd aan de “klimaatburgemeester” van Reeuwijk-Bodegraven; Robèrt Smits.

Foto: bomen zijn niet alleen goed tegen de opwarming van de aarde, maar ook mooi

« terug

er zijn al
Ontelbaar veel
bomen gedoneerd

Met donaties plant mijnklimaatpartij in 2022 bomen in onze gemeente.

Meet-ups

3 december 2022

Elektrische deelauto's

Een auto is een fijn vervoersmiddel. Veel huishoudens hebben er 1 of meer voor de deur staan. Maar hoe vaak gebruiken we die auto('s) nou eigenlijk? Een auto is bij uitstek geschikt om te delen. Met buren, vrienden of misschien wel vreemden.

 

Donatie
 

mijnklimaatpartij vraagt geen contributie. Wel zijn we erg blij met donaties.

In 2022 is ons doel om alle donaties om te zetten in bomen
en deze in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te planten.

Jouw donatie zorgt dus direct voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Nieuwe meet-up: elektrische deelauto's

Op zaterdag 3 december is de meet-up over elektrische deelauto's. Vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 10 Bodegraven). En er staat een elektrische deelauto voor de deur!

Donkerte-wandeling in en om Driebruggen: wie durft?

Op dinsdag 29 november van 19.00 tot 20.00 uur wandelen we door de kern en het verlichte buitegenboed van het mooie Driebruggen! Loop jij mee?

Elke basisschool een klimaatboom

Fantastisch nieuws! Timmerfabriek Van Den Oudenrijn uit Bodegraven geeft elke basisschool in Bodegraven-Reeuwijk een klimaatboom ter ere van hun 100-jarig bestaan. 

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf