Foto: Esther Wagensveld | locatie: Emmakade | Bodegraven

Klimaatwinkel is verhuisd


Martien Kromwijk

We zijn verhuisd. De Klimaatwinkel zat in een leeg winkelpand midden in de Brugstraat, maar heeft nu ruimte gevonden in de Prins Hendrikstraat 10 in Bodegraven. Met dank aan Technofarm, de eigenaar van het pand, die het tijdelijk beschikbaar stelt. De Klimaatwinkel biedt ruimte voor informatie en ontmoeting om ook lokaal bij te dragen aan minder opwarming van de aarde, en dus iets te doen aan het klimaatprobleem, zoals bomen planten, olivijn uitstrooien, of elektrische deelauto’s. Er is ieder seizoen een meet-up waarin weer een volgende campagne wordt ontwikkeld.

De Klimaatwinkel kwam voort uit de meet-up ruilen&delen: minder spullen betekent ook minder produceren, minder grondstoffen, minder transport, dus minder opwarming. Om hiervoor campagne te voeren is een winkel en een etalage in een winkelstraat heel handig. De Kringloop Oud en Nieuw heeft het inventaris uitgeleend, en Technofarm dus nu het pand.

Met al deze hulp is #mijnklimaatpartij vooral een lokale beweging, waaraan ook bedrijven en allerlei dorpsgenoten bijdragen. Steeds meer mensen beginnen mee te doen. Niet door elkaar de maat te nemen, niet vanuit fanatisme – maar omdat het leuk is om op deze manier iets bij te dragen. In de Klimaatwinkel is ook ruimte voor iedereen en alle organisaties die ook met dit doel verbonden zijn.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf