Foto: Esther Wagensveld | locatie: Emmakade | Bodegraven

Klimaatwinkel is verhuisd


Martien Kromwijk

We zijn verhuisd. De Klimaatwinkel zat in een leeg winkelpand midden in de Brugstraat, maar heeft nu ruimte gevonden in de Prins Hendrikstraat 10 in Bodegraven. Met dank aan Technofarm, de eigenaar van het pand, die het tijdelijk beschikbaar stelt. De Klimaatwinkel biedt ruimte voor informatie en ontmoeting om ook lokaal bij te dragen aan minder opwarming van de aarde, en dus iets te doen aan het klimaatprobleem, zoals bomen planten, olivijn uitstrooien, of elektrische deelauto’s. Er is ieder seizoen een meet-up waarin weer een volgende campagne wordt ontwikkeld.

De Klimaatwinkel kwam voort uit de meet-up ruilen&delen: minder spullen betekent ook minder produceren, minder grondstoffen, minder transport, dus minder opwarming. Om hiervoor campagne te voeren is een winkel en een etalage in een winkelstraat heel handig. De Kringloop Oud en Nieuw heeft het inventaris uitgeleend, en Technofarm dus nu het pand.

Met al deze hulp is #mijnklimaatpartij vooral een lokale beweging, waaraan ook bedrijven en allerlei dorpsgenoten bijdragen. Steeds meer mensen beginnen mee te doen. Niet door elkaar de maat te nemen, niet vanuit fanatisme – maar omdat het leuk is om op deze manier iets bij te dragen. In de Klimaatwinkel is ook ruimte voor iedereen en alle organisaties die ook met dit doel verbonden zijn.

« terug

er zijn al
Ontelbaar veel
bomen gedoneerd

Met donaties plant mijnklimaatpartij in 2022 bomen in onze gemeente.

Meet-ups

3 december 2022

Elektrische deelauto's

Een auto is een fijn vervoersmiddel. Veel huishoudens hebben er 1 of meer voor de deur staan. Maar hoe vaak gebruiken we die auto('s) nou eigenlijk? Een auto is bij uitstek geschikt om te delen. Met buren, vrienden of misschien wel vreemden.

 

Donatie
 

mijnklimaatpartij vraagt geen contributie. Wel zijn we erg blij met donaties.

In 2022 is ons doel om alle donaties om te zetten in bomen
en deze in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te planten.

Jouw donatie zorgt dus direct voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Nieuwe meet-up: elektrische deelauto's

Op zaterdag 3 december is de meet-up over elektrische deelauto's. Vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 10 Bodegraven). En er staat een elektrische deelauto voor de deur!

Donkerte-wandeling in en om Driebruggen: wie durft?

Op dinsdag 29 november van 19.00 tot 20.00 uur wandelen we door de kern en het verlichte buitegenboed van het mooie Driebruggen! Loop jij mee?

Elke basisschool een klimaatboom

Fantastisch nieuws! Timmerfabriek Van Den Oudenrijn uit Bodegraven geeft elke basisschool in Bodegraven-Reeuwijk een klimaatboom ter ere van hun 100-jarig bestaan. 

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf