Foto: Matthja Sterk | locatie: Volkstuinvereniging | Bodegraven

Lijst #10 voor mijnklimaatpartij


Verkiezingsposter 2022

Het centraal stembureau heeft lijst 10 toegewezen aan mijnklimaatpartij. Nu het lijstnummer bekend is heeft mijnklimaatpartij ook de poster gepresenteerd waarmee het de verkiezingen ingaat: een poster met frisse kleuren en een jeugdige dynamische uitstraling. Dit is het effect van de vele jonge mensen die hoog op de lijst staan, waaronder de scholieren Jette Harmsma (17) en Linge Hoevenaars (18).

De uitstraling past ook bij de frisse open houding die de partij heeft. Lijsttrekker Martien Kromwijk: “Er is meer kennis en deskundigheid in de dorpen en bij de bewoners dan op het gemeentehuis, en daar moeten we het ook nog betalen. Dus gebruik die deskundigheid meer, dat scheelt ook in de enorme schuldenlast van de gemeente, die we niet moeten doorgeven aan de volgende generaties.” Als voorbeeld noemt hij het oplossen van de problemen met de WKO warmte installatie op Weideveld. “Dat zouden juist ambassadeurs van de nieuwe klimaat-aanpak moeten zijn - heel frustrerend hoe de problemen daar maar voortduren.”

mijnklimaatpartij gaat de kennis en inzet van de bewoners juist opzoeken en met hen verandering organiseren. Voorzitter Bram Tack: “Dat blijven we 8 jaar lang doen, ieder seizoen weer een meet-up, waar iedereen aan mee kan doen. Samen plannen maken en in actie komen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Bijvoorbeeld bomen planten, hubs voor elektrische deelauto’s, ruilen en hergebruik, schoolmoestuinen of vegetarischer menukaarten – we gaan er allemaal mee aan de slag, sámen.” De eerste meet-up over bomen planten is op 5 maart om 10.30 uur in het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf