Foto: Matthja Sterk | locatie: Limespark | Bodegraven

Lijst #10 voor mijnklimaatpartij


Verkiezingsposter 2022

Het centraal stembureau heeft lijst 10 toegewezen aan mijnklimaatpartij. Nu het lijstnummer bekend is heeft mijnklimaatpartij ook de poster gepresenteerd waarmee het de verkiezingen ingaat: een poster met frisse kleuren en een jeugdige dynamische uitstraling. Dit is het effect van de vele jonge mensen die hoog op de lijst staan, waaronder de scholieren Jette Harmsma (17) en Linge Hoevenaars (18).

De uitstraling past ook bij de frisse open houding die de partij heeft. Lijsttrekker Martien Kromwijk: “Er is meer kennis en deskundigheid in de dorpen en bij de bewoners dan op het gemeentehuis, en daar moeten we het ook nog betalen. Dus gebruik die deskundigheid meer, dat scheelt ook in de enorme schuldenlast van de gemeente, die we niet moeten doorgeven aan de volgende generaties.” Als voorbeeld noemt hij het oplossen van de problemen met de WKO warmte installatie op Weideveld. “Dat zouden juist ambassadeurs van de nieuwe klimaat-aanpak moeten zijn - heel frustrerend hoe de problemen daar maar voortduren.”

mijnklimaatpartij gaat de kennis en inzet van de bewoners juist opzoeken en met hen verandering organiseren. Voorzitter Bram Tack: “Dat blijven we 8 jaar lang doen, ieder seizoen weer een meet-up, waar iedereen aan mee kan doen. Samen plannen maken en in actie komen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Bijvoorbeeld bomen planten, hubs voor elektrische deelauto’s, ruilen en hergebruik, schoolmoestuinen of vegetarischer menukaarten – we gaan er allemaal mee aan de slag, sámen.” De eerste meet-up over bomen planten is op 5 maart om 10.30 uur in het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug.

« terug

er zijn al
Ontelbaar veel
bomen gedoneerd

Met donaties plant mijnklimaatpartij in 2022 bomen in onze gemeente.

Meet-ups

3 december 2022

Elektrische deelauto's

Een auto is een fijn vervoersmiddel. Veel huishoudens hebben er 1 of meer voor de deur staan. Maar hoe vaak gebruiken we die auto('s) nou eigenlijk? Een auto is bij uitstek geschikt om te delen. Met buren, vrienden of misschien wel vreemden.

 

Donatie
 

mijnklimaatpartij vraagt geen contributie. Wel zijn we erg blij met donaties.

In 2022 is ons doel om alle donaties om te zetten in bomen
en deze in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te planten.

Jouw donatie zorgt dus direct voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Nieuwe meet-up: elektrische deelauto's

Op zaterdag 3 december is de meet-up over elektrische deelauto's. Vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 10 Bodegraven). En er staat een elektrische deelauto voor de deur!

Donkerte-wandeling in en om Driebruggen: wie durft?

Op dinsdag 29 november van 19.00 tot 20.00 uur wandelen we door de kern en het verlichte buitegenboed van het mooie Driebruggen! Loop jij mee?

Elke basisschool een klimaatboom

Fantastisch nieuws! Timmerfabriek Van Den Oudenrijn uit Bodegraven geeft elke basisschool in Bodegraven-Reeuwijk een klimaatboom ter ere van hun 100-jarig bestaan. 

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf