Foto: Matthja Sterk | locatie: Bodegraafse bos | Bodegraven

Ruilen en delen

Kleding ruilen met vrienden, de heggenschaar lenen bij de buren en bij de kringloopwinkel op zoek naar gebaksbordjes. Allemaal dingen die heel normaal lijken. Maar hoe zorgen we er voor dat we er ons meer bewust van worden dat deze acties bijdragen aan het verbeteren van het klimaat?

Seizoensmeet-up

We organiseren een bijeenkomst over ‘ruilen en delen’. Samen met inwoners, ondernemers en bedrijven in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk onderzoeken we waar behoefte aan is. En willen we op zoek naar een centrale plek in onze gemeente om al deze dingen samen te brengen. Bijvoorbeeld een klimaatwinkel waar dit allemaal mogelijk is. En mensen met goede ideeën een plek bieden om dit verder uit te werken. Alles is mogelijk. Bijvoorbeeld het lenen van gereedschap en speelgoed, een kledingbieb, uitwisselen van stekjes, maaltijden weggeven en kennis en ervaring delen over het klimaat. 

Klimaatwinkel in Bodegraven

Sinds het najaar van 2022 hebben we een Klimaatwinkel in het centrum van Bodegraven. In de Prins Hendrikstraat 10 (naast Koffiebar Tref), hebben we de etalage gevuld met informatie en ideeën en organiseren we daar regelmatig bijeenkomsten. Het doel is om op een vast moment in de week een paar uur open te zijn, zodat we ook meer toegankelijk zijn voor geïnteresseerden. 

Kom stekjes ruilen!

  • Op donderdag 20 april van 19.30 tot 21.00 uur
  • in de Klimaatwinkel
  • Dat mag van alles zijn: zaden, bollen, stekjes of planten
  • Iedereen is welkom!

Meer informatie

Heb jij een goed idee? Wil jij met ons meedenken? Of helpen met organiseren van deze meet-up? Neem dan contact op met Matthja Sterk via  info@mijnklimaatpartij.nl.

« terug



Organiseren van een meet-up

Alle ideeën zijn welkom! Heb jij een idee voor een meet-up, wil je er een (mee)-organiseren? Graag!

 

 

Ruilen en delen

« terug


er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf