Foto: Matthja Sterk | locatie: Bodegraafse bos | Bodegraven

Ruilen en delen

Kleding ruilen met vrienden, de heggenschaar lenen bij de buren en bij de kringloopwinkel op zoek naar gebaksbordjes. Allemaal dingen die heel normaal lijken. Maar hoe zorgen we er voor dat we er ons meer bewust van worden dat deze acties bijdragen aan het verbeteren van het klimaat?

Seizoensmeet-up

We organiseren een bijeenkomst over ‘ruilen en delen’. Samen met inwoners, ondernemers en bedrijven in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk onderzoeken we waar behoefte aan is. En willen we op zoek naar een centrale plek in onze gemeente om al deze dingen samen te brengen. Bijvoorbeeld een klimaatwinkel waar dit allemaal mogelijk is. En mensen met goede ideeën een plek bieden om dit verder uit te werken. Alles is mogelijk. Bijvoorbeeld het lenen van gereedschap en speelgoed, een kledingbieb, uitwisselen van stekjes, maaltijden weggeven en kennis en ervaring delen over het klimaat. 

Klimaatwinkel in Bodegraven

Sinds het najaar van 2022 hebben we een Klimaatwinkel in het centrum van Bodegraven. In de Prins Hendrikstraat 10 (naast Koffiebar Tref), hebben we de etalage gevuld met informatie en ideeën en organiseren we daar regelmatig bijeenkomsten. Het doel is om op een vast moment in de week een paar uur open te zijn, zodat we ook meer toegankelijk zijn voor geïnteresseerden. 

Kom stekjes ruilen!

  • Op donderdag 20 april van 19.30 tot 21.00 uur
  • in de Klimaatwinkel
  • Dat mag van alles zijn: zaden, bollen, stekjes of planten
  • Iedereen is welkom!

Meer informatie

Heb jij een goed idee? Wil jij met ons meedenken? Of helpen met organiseren van deze meet-up? Neem dan contact op met Matthja Sterk via  info@mijnklimaatpartij.nl.

« terugOrganiseren van een meet-up

Alle ideeën zijn welkom! Heb jij een idee voor een meet-up, wil je er een (mee)-organiseren? Graag!

 

 

Ruilen en delen

« terug


.
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Geef om het klimaat
 

Jouw donatie zorgt er voor dat we samen meer kunnen bereiken.

NL40 TRIO 0320 8341 90

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Klimaatburgemeester wil meer bomen

De gemeente heeft een lijst gekregen met plekken waar meer bomen moeten komen. Er wordt nu gekeken waar dat kan.

Samen werken aan lokaal energie opwekken

De belangrijkste opbrengst van de meet-up energie opwekken: de samenwerking tussen verschillende partijen om lokaal energie opwekken nog beter onder de aandacht te brengen.

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf