Foto: Matthja Sterk | locatie: Volkstuinvereniging | Bodegraven

Speciale wandeling over off-grid bouwen én wonen


Wandeling april 2023 Zwammerdam

Mijnklimaatpartij bestaat 1 jaar en organiseert daarom een hele speciale maandelijkse wandeling. Tijdens de wandeling bezoeken we een privé recreatieterrein in de Reeuwijkse Hout waar de eigenaar off-grid heeft gebouwd en recreëert. De eigenaar heeft het landje zo ingericht dat er balans is tussen de natuur en het recreëren. Hij is op geen enkele openbare voorziening aangesloten, maar heeft toch elektriciteit, drinkwater en een toilet.

Hoe dan?

Dat legt hij allemaal uit onder het genot van een kopje koffie of thee, waarna we onze wandeling in dit prachtige natuurgebied voortzetten.

Waar en wanneer?

Iedereen is welkom om op dinsdagavond 30 mei van 19.00 tot 21.00 uur mee te lopen. De wandeling gaat rond de Surfplas in Reeuwijk en is ongeveer 7 kilometer lang. Tijdens de wandeling stoppen we bij het off-grid terrein. Wil je ook meelopen? Kom om 18.50 uur bij het startpunt: de open fietsenstalling van de Reeuwijkse Hout, naast het restaurant aan de Surfplas. We vertrekken om 19:00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

En iedereen is welkom

Neem gerust familie, vrienden, buren mee. Hoe meer deelnemers, hoe gezelliger! En de hond mag aangelijnd ook mee.

Iedere laatste dinsdag van de maand is er een wandeling, waarbij we steeds van een andere plek in één van onze dorpen/kernen starten. Tijdens de wandeling kan ongedwongen gepraat worden over alles wat u bezighoudt op het gebied van natuur en milieu, maar niets hoeft. Het wandelen staat centraal! Meer informatie via telefoonnummer 06-48153543

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf