Foto: Matthja Sterk | locatie: Volkstuinvereniging | Bodegraven

'unie-college' zonder oppositie


Geen oppositie meer, geen coalitie, maar eendrachtige samenwerking van alle partijen. De problemen zijn té groot: de klimaatproblemen dwingen ons om de opwarming van de aarde te beperken. En de schulden van de gemeente zijn zo groot, die kunnen we niet doorschuiven naar de volgende generaties.

Unie-college
mijnklimaatpartij wil daarom na de verkiezingen een “unie-college”, waarin álle partijen samenwerken. Minder politiek gedoe, maar aan het werk en ieders inbreng gebruiken om tot een daadkrachtige aanpak te komen. Grote partijen kunnen zelf een wethouder leveren, en kleine fracties vormen groepjes die samen een wethouder leveren. Op die manier heeft iedereen inbreng in het dagelijks bestuur van de gemeente.

Samen de schouders er onder
Lijsttrekker Martien Kromwijk van mijnklimaatpartij: “Dat is toch ook veel gewoner. Als je een sportclub of andere vereniging gaat besturen met bijvoorbeeld zeven mensen, dan wijs je ook niet eerst twee daarvan aan als oppositie, waarna de vijf anderen gaan besturen. Dan zet je óók samen de schouders eronder. Dan help je elkaar aan goede oplossingen. Precies wat wij nu ook hard nodig hebben”.

Meedoen met concrete acties
Het voorstel past in de frisse, nieuwe uitstraling van mijnklimaatpartij. Veel jonge mensen, waaronder ook scholieren, zetten er de toon met een nieuwe aanpak. Ieder seizoen gaat de beweging een meet-up houden in de dorpen voor concrete acties, waaraan iedereen mee kan doen, om zo de opwarming van de aarde te beperken. Ook het idee van een unie-college is fris en nieuw. Het zou zelfs een nieuwe trend in Nederland kunnen worden, dus ook een uniek-college.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf