Foto: Matthja Sterk | locatie: Limespark | Bodegraven

'unie-college' zonder oppositie


Geen oppositie meer, geen coalitie, maar eendrachtige samenwerking van alle partijen. De problemen zijn té groot: de klimaatproblemen dwingen ons om de opwarming van de aarde te beperken. En de schulden van de gemeente zijn zo groot, die kunnen we niet doorschuiven naar de volgende generaties.

Unie-college
mijnklimaatpartij wil daarom na de verkiezingen een “unie-college”, waarin álle partijen samenwerken. Minder politiek gedoe, maar aan het werk en ieders inbreng gebruiken om tot een daadkrachtige aanpak te komen. Grote partijen kunnen zelf een wethouder leveren, en kleine fracties vormen groepjes die samen een wethouder leveren. Op die manier heeft iedereen inbreng in het dagelijks bestuur van de gemeente.

Samen de schouders er onder
Lijsttrekker Martien Kromwijk van mijnklimaatpartij: “Dat is toch ook veel gewoner. Als je een sportclub of andere vereniging gaat besturen met bijvoorbeeld zeven mensen, dan wijs je ook niet eerst twee daarvan aan als oppositie, waarna de vijf anderen gaan besturen. Dan zet je óók samen de schouders eronder. Dan help je elkaar aan goede oplossingen. Precies wat wij nu ook hard nodig hebben”.

Meedoen met concrete acties
Het voorstel past in de frisse, nieuwe uitstraling van mijnklimaatpartij. Veel jonge mensen, waaronder ook scholieren, zetten er de toon met een nieuwe aanpak. Ieder seizoen gaat de beweging een meet-up houden in de dorpen voor concrete acties, waaraan iedereen mee kan doen, om zo de opwarming van de aarde te beperken. Ook het idee van een unie-college is fris en nieuw. Het zou zelfs een nieuwe trend in Nederland kunnen worden, dus ook een uniek-college.

« terug

er zijn al
Ontelbaar veel
bomen gedoneerd

Met donaties plant mijnklimaatpartij in 2022 bomen in onze gemeente.

Meet-ups

3 december 2022

Elektrische deelauto's

Een auto is een fijn vervoersmiddel. Veel huishoudens hebben er 1 of meer voor de deur staan. Maar hoe vaak gebruiken we die auto('s) nou eigenlijk? Een auto is bij uitstek geschikt om te delen. Met buren, vrienden of misschien wel vreemden.

 

Donatie
 

mijnklimaatpartij vraagt geen contributie. Wel zijn we erg blij met donaties.

In 2022 is ons doel om alle donaties om te zetten in bomen
en deze in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te planten.

Jouw donatie zorgt dus direct voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Nieuwe meet-up: elektrische deelauto's

Op zaterdag 3 december is de meet-up over elektrische deelauto's. Vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 10 Bodegraven). En er staat een elektrische deelauto voor de deur!

Donkerte-wandeling in en om Driebruggen: wie durft?

Op dinsdag 29 november van 19.00 tot 20.00 uur wandelen we door de kern en het verlichte buitegenboed van het mooie Driebruggen! Loop jij mee?

Elke basisschool een klimaatboom

Fantastisch nieuws! Timmerfabriek Van Den Oudenrijn uit Bodegraven geeft elke basisschool in Bodegraven-Reeuwijk een klimaatboom ter ere van hun 100-jarig bestaan. 

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf