Foto: Matthja Sterk | locatie: Volkstuinvereniging | Bodegraven

Vergroot Limespark en Reeuwijkse Hout


SGP-raadslid Gerrit Weerheim biedt een zelf opgekweekte Moeraseik aan als bijdrage aan het bomen planten

Het gezicht van mijnklimaatpartij krijgt steeds meer vorm. Niet in de gemeenteraad gekozen, maar onverminderd actief als lokale beweging om de opwarming van de aarde te stoppen. Alle suggesties uit de meet-up over bomen planten zijn op een rij gezet, besproken met woordvoerders in de gemeenteraad in een Klimaat Beraad en liggen als initiatief voorstel bij de gemeenteraad.

73 hectare voor bomen
Van de gemeenteraad wordt gevraagd om 73 hectare aan te wijzen waarop in de komende jaren 200.000 bomen kunnen worden geplant. Uit de gesprekken met burgers en bedrijven doet mijnklimaatpartij de suggestie om het Limespark veel robuuster te maken en het Reeuwijkse Hout oostwaarts uit te breiden, tussen Surfplas en A12 in. Ook het Bodegraafse Bos kan wel een meer bomen krijgen.

Bomen planten doen we samen
Daarbij wijst de klimaatbeweging er op dat dit de gemeente geen geld hoeft te kosten. Het aangewezen terrein kan door anderen worden opgekocht, zoals Land van Ons, Staatsbosbeheer of een op te richten lokale coöperatie. Ook het aanplanten van de bomen kan vanuit de samenleving georganiseerd worden, door het deels “kinderbos” te maken waar kinderen voor hun eigen toekomst enkele bomen planten, en door aan te sluiten bij de actie “ meerbomen.nu” van Urgenda.

mijnklimaatpartij richt zich als beweging niet in de eerste plaats op de overheid. Voorzitter Jaap de Vries van de meet-up groep bomen planten: ”Heel veel acties die daaruit voortkomen zullen wij zelf doen.”. Hij noemt daarbij:

  • Aan iedere school een klimaatboom geven om op of nabij het schoolplein te planten;
  • Aan alle bedrijven vragen één parkeerplek op te heffen (meer op de fiets naar het werk komen, meer thuis werken) en op die plaats een boom planten;
  • Iedereen oproepen in de eigen tuin een boom bij te planten;
  • Boeren te vragen om extra bosschages aan te leggen zoals die er ook traditioneel waren (geriefbosjes) en houtwallen.

Meedoen met bomen planten
Er sluiten zich nog steeds mensen aan bij dit initiatief om het mee uit te voeren. Wie dat ook wil doen kan zich daarvoor aanmelden bij voorzitter Jaap de Vries of via info@mijnklimaatpartij.nl.

« terug

er zijn al
Ontelbaar veel
bomen gedoneerd

Met donaties plant mijnklimaatpartij in 2022 bomen in onze gemeente.

Meet-ups

3 december 2022

Elektrische deelauto's

Een auto is een fijn vervoersmiddel. Veel huishoudens hebben er 1 of meer voor de deur staan. Maar hoe vaak gebruiken we die auto('s) nou eigenlijk? Een auto is bij uitstek geschikt om te delen. Met buren, vrienden of misschien wel vreemden.

 

Donatie
 

mijnklimaatpartij vraagt geen contributie. Wel zijn we erg blij met donaties.

In 2022 is ons doel om alle donaties om te zetten in bomen
en deze in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te planten.

Jouw donatie zorgt dus direct voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Nieuwe meet-up: elektrische deelauto's

Op zaterdag 3 december is de meet-up over elektrische deelauto's. Vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 10 Bodegraven). En er staat een elektrische deelauto voor de deur!

Donkerte-wandeling in en om Driebruggen: wie durft?

Op dinsdag 29 november van 19.00 tot 20.00 uur wandelen we door de kern en het verlichte buitegenboed van het mooie Driebruggen! Loop jij mee?

Elke basisschool een klimaatboom

Fantastisch nieuws! Timmerfabriek Van Den Oudenrijn uit Bodegraven geeft elke basisschool in Bodegraven-Reeuwijk een klimaatboom ter ere van hun 100-jarig bestaan. 

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf