Foto: Esther Wagensveld | locatie: Emmakade | Bodegraven

Volgende meet-up over olivijn


Olivijn in de tuin van Jennifer Verbaan-Thoen

De volgende meet-up van mijnklimaatpartij gaat over het gebruik van olivijn. Dit is een mineraal gesteente dat op ieder continent gemakkelijk en in overvloed kan worden gewonnen. En als het vergruist wordt gestrooid in tuinen, paden of oevers dan neemt het bij regen CO2 op én geeft het kalk af. Het gebonden CO2 wordt door de rivieren meegevoerd en in de oceanen opgeslagen. Daarmee is het een geweldige kans tegen de opwarming van de aarde, waar iedereen gemakkelijk in kan meedoen.

Doe mee!

Iedereen die wil meedoen in deze actie met olivijn is welkom op de volgende meet-up. Deze is op vrijdag 2 september om 19.30 uur in de Klimaatwinkel, Brugstraat 5 in Bodegraven. De deelnemers maken dan gezamenlijk een actieplan hoe gebruik van olivijn in onze gemeente te stimuleren. Denk aan particulieren die tegels uit de tuin halen en er Olivijn mét beplanting in aanbrengen. Dit kan goed samen met het NK tegelwippen.

Eigen tuin

Op die manier is het voor iedereen mogelijk een bijdrage te leveren, en nog leuk ook. De Nieuwerbrugse Jennifer Verbaan – Thoen die meedoet in deze meet-up groep heeft het olivijn in haar eigen tuin al gebruikt. Zij is er heel enthousiast over: “Maar we kunnen het nog wat makkelijk beschikbaar maken door het ook via alle tuincentra aan te bieden. Misschien moeten we het wel via de Klimaatwinkel gaan aanbieden”.

Ook bedrijven en de gemeente

Maar ook bedrijven kunnen meedoen, door het bijvoorbeeld als onderlaag van hun parkeerplaats te gebruiken. De gemeente zou het op recreatieve paden kunnen aanbrengen, bijvoorbeeld in plaats van het schelpengruis. Maar ook op oevers van plassen heeft het een groot effect.

Het succes van de meet-ups

Ook de voorzitter van mijnklimaatpartij Bram Tack is enthousiast: “We komen aardig op stoom. Er zijn al groepen bezig met bomen planten en met ruilen & delen. Olivijn wordt ook een heel leuk initiatief, waar iedereen aan mee kan doen. Dus kom graag naar de meet-up van 2 september. De strijd tegen de opwarming van de aarde is niet alleen een moeilijke van overheden, maar zo kunnen we zelf ook op een plezierige manier een eigen bijdrage leveren.”.

« terug

er zijn al
Ontelbaar veel
bomen gedoneerd

Met donaties plant mijnklimaatpartij in 2022 bomen in onze gemeente.

Meet-ups

3 december 2022

Elektrische deelauto's

Een auto is een fijn vervoersmiddel. Veel huishoudens hebben er 1 of meer voor de deur staan. Maar hoe vaak gebruiken we die auto('s) nou eigenlijk? Een auto is bij uitstek geschikt om te delen. Met buren, vrienden of misschien wel vreemden.

 

Donatie
 

mijnklimaatpartij vraagt geen contributie. Wel zijn we erg blij met donaties.

In 2022 is ons doel om alle donaties om te zetten in bomen
en deze in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te planten.

Jouw donatie zorgt dus direct voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Nieuwe meet-up: elektrische deelauto's

Op zaterdag 3 december is de meet-up over elektrische deelauto's. Vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 10 Bodegraven). En er staat een elektrische deelauto voor de deur!

Donkerte-wandeling in en om Driebruggen: wie durft?

Op dinsdag 29 november van 19.00 tot 20.00 uur wandelen we door de kern en het verlichte buitegenboed van het mooie Driebruggen! Loop jij mee?

Elke basisschool een klimaatboom

Fantastisch nieuws! Timmerfabriek Van Den Oudenrijn uit Bodegraven geeft elke basisschool in Bodegraven-Reeuwijk een klimaatboom ter ere van hun 100-jarig bestaan. 

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf