Foto: Matthja Sterk | locatie: Burgemeester Kremerweg | Bodegraven

Volgende meet-up over olivijn


Olivijn in de tuin van Jennifer Verbaan-Thoen

De volgende meet-up van mijnklimaatpartij gaat over het gebruik van olivijn. Dit is een mineraal gesteente dat op ieder continent gemakkelijk en in overvloed kan worden gewonnen. En als het vergruist wordt gestrooid in tuinen, paden of oevers dan neemt het bij regen CO2 op én geeft het kalk af. Het gebonden CO2 wordt door de rivieren meegevoerd en in de oceanen opgeslagen. Daarmee is het een geweldige kans tegen de opwarming van de aarde, waar iedereen gemakkelijk in kan meedoen.

Doe mee!

Iedereen die wil meedoen in deze actie met olivijn is welkom op de volgende meet-up. Deze is op vrijdag 2 september om 19.30 uur in de Klimaatwinkel, Brugstraat 5 in Bodegraven. De deelnemers maken dan gezamenlijk een actieplan hoe gebruik van olivijn in onze gemeente te stimuleren. Denk aan particulieren die tegels uit de tuin halen en er Olivijn mét beplanting in aanbrengen. Dit kan goed samen met het NK tegelwippen.

Eigen tuin

Op die manier is het voor iedereen mogelijk een bijdrage te leveren, en nog leuk ook. De Nieuwerbrugse Jennifer Verbaan – Thoen die meedoet in deze meet-up groep heeft het olivijn in haar eigen tuin al gebruikt. Zij is er heel enthousiast over: “Maar we kunnen het nog wat makkelijk beschikbaar maken door het ook via alle tuincentra aan te bieden. Misschien moeten we het wel via de Klimaatwinkel gaan aanbieden”.

Ook bedrijven en de gemeente

Maar ook bedrijven kunnen meedoen, door het bijvoorbeeld als onderlaag van hun parkeerplaats te gebruiken. De gemeente zou het op recreatieve paden kunnen aanbrengen, bijvoorbeeld in plaats van het schelpengruis. Maar ook op oevers van plassen heeft het een groot effect.

Het succes van de meet-ups

Ook de voorzitter van mijnklimaatpartij Bram Tack is enthousiast: “We komen aardig op stoom. Er zijn al groepen bezig met bomen planten en met ruilen & delen. Olivijn wordt ook een heel leuk initiatief, waar iedereen aan mee kan doen. Dus kom graag naar de meet-up van 2 september. De strijd tegen de opwarming van de aarde is niet alleen een moeilijke van overheden, maar zo kunnen we zelf ook op een plezierige manier een eigen bijdrage leveren.”.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf