Foto: Matthja Sterk | locatie: Burgemeester Kremerweg | Bodegraven

Zelf bomen planten tegen opwarming aarde


De eerste officiële boom voor “klimaatburgemeester” Robèrt Smits

Met de eerste meet-up is mijnklimaatpartij direct begonnen zélf de eerste bomen te planten. In ieder dorp werd symbolisch een eerste boom geplant. Bovendien werd de officiële eerste boom overhandigd aan de “klimaatburgemeester” van Bodegraven-Reeuwijk. De partij die voor het eerst aan de verkiezingen meedoet vraagt van vrienden ook geen contributie, maar een vrije donatie, die dit jaar geheel wordt besteed aan het planten van bomen.

 

Aarde beter doorgeven
Bomen planten kan een belangrijke bijdrage leveren tegen de opwarming van de aarde. mijnklimaatpartij is opgericht om de aarde beter door te geven aan de volgende generaties. Lijsttrekker Martien Kromwijk: “Wij zijn niet bezig met een campagne sprintje naar de verkiezingen, maar met een marathon van 8 jaar, waarin we ieder seizoen een meet-up houden, en steeds weer in actie komen om de opwarming van de aarde te beperken”.

 

Zélf bomen planten
De eerste meet-up was zaterdag in Het Huis van Alles in Reeuwijk
. De vele acties die de aanwezigen bedachten kunnen het beste worden samengevat als “zélf bomen planten”. Iedereen kan zélf een extra boom planten bij het eigen huis. De gemeente zou voor iedere boom een extra boom kunnen planten. mijnklimaatpartij gaat deze zomer iedere school een klimaatboom geven om op het schoolplein te planten, en bedrijven wordt gevraagd minder met auto’s te rijden en ieder één parkeerplaats op te heffen om er een boom te planten.

 

Waar?
In totaal wil mijnklimaatpartij er de komende 8 jaar minstens 200.000 bomen bij. De gemeente zal daarvoor ook extra boomgebieden moeten aanwijzen. Tijdens de klimaatmeet-up wordt daarvoor gedacht aan uitbreiding van het Reeuwijkse Hout tussen A12 en Surfplas, bij het Limespark, uitbreiding van het Bodegraafse Bos, het Elvenbos bij de N11 en meer klassieke bosschages en houtwallen in de weilanden.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

1 juni 2024

Energie opwekken

7 september 2024

Energie besparen

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf