Foto: Esther Wagensveld | locatie: Emmakade | Bodegraven

Zelf bomen planten tegen opwarming aarde


De eerste officiële boom voor “klimaatburgemeester” Robèrt Smits

Met de eerste meet-up is mijnklimaatpartij direct begonnen zélf de eerste bomen te planten. In ieder dorp werd symbolisch een eerste boom geplant. Bovendien werd de officiële eerste boom overhandigd aan de “klimaatburgemeester” van Bodegraven-Reeuwijk. De partij die voor het eerst aan de verkiezingen meedoet vraagt van vrienden ook geen contributie, maar een vrije donatie, die dit jaar geheel wordt besteed aan het planten van bomen.

 

Aarde beter doorgeven
Bomen planten kan een belangrijke bijdrage leveren tegen de opwarming van de aarde. mijnklimaatpartij is opgericht om de aarde beter door te geven aan de volgende generaties. Lijsttrekker Martien Kromwijk: “Wij zijn niet bezig met een campagne sprintje naar de verkiezingen, maar met een marathon van 8 jaar, waarin we ieder seizoen een meet-up houden, en steeds weer in actie komen om de opwarming van de aarde te beperken”.

 

Zélf bomen planten
De eerste meet-up was zaterdag in Het Huis van Alles in Reeuwijk
. De vele acties die de aanwezigen bedachten kunnen het beste worden samengevat als “zélf bomen planten”. Iedereen kan zélf een extra boom planten bij het eigen huis. De gemeente zou voor iedere boom een extra boom kunnen planten. mijnklimaatpartij gaat deze zomer iedere school een klimaatboom geven om op het schoolplein te planten, en bedrijven wordt gevraagd minder met auto’s te rijden en ieder één parkeerplaats op te heffen om er een boom te planten.

 

Waar?
In totaal wil mijnklimaatpartij er de komende 8 jaar minstens 200.000 bomen bij. De gemeente zal daarvoor ook extra boomgebieden moeten aanwijzen. Tijdens de klimaatmeet-up wordt daarvoor gedacht aan uitbreiding van het Reeuwijkse Hout tussen A12 en Surfplas, bij het Limespark, uitbreiding van het Bodegraafse Bos, het Elvenbos bij de N11 en meer klassieke bosschages en houtwallen in de weilanden.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf