Foto: Matthja Sterk | locatie: Bodegraafse bos | Bodegraven

Zelf bomen planten tegen opwarming aarde


De eerste officiële boom voor “klimaatburgemeester” Robèrt Smits

Met de eerste meet-up is mijnklimaatpartij direct begonnen zélf de eerste bomen te planten. In ieder dorp werd symbolisch een eerste boom geplant. Bovendien werd de officiële eerste boom overhandigd aan de “klimaatburgemeester” van Bodegraven-Reeuwijk. De partij die voor het eerst aan de verkiezingen meedoet vraagt van vrienden ook geen contributie, maar een vrije donatie, die dit jaar geheel wordt besteed aan het planten van bomen.

 

Aarde beter doorgeven
Bomen planten kan een belangrijke bijdrage leveren tegen de opwarming van de aarde. mijnklimaatpartij is opgericht om de aarde beter door te geven aan de volgende generaties. Lijsttrekker Martien Kromwijk: “Wij zijn niet bezig met een campagne sprintje naar de verkiezingen, maar met een marathon van 8 jaar, waarin we ieder seizoen een meet-up houden, en steeds weer in actie komen om de opwarming van de aarde te beperken”.

 

Zélf bomen planten
De eerste meet-up was zaterdag in Het Huis van Alles in Reeuwijk
. De vele acties die de aanwezigen bedachten kunnen het beste worden samengevat als “zélf bomen planten”. Iedereen kan zélf een extra boom planten bij het eigen huis. De gemeente zou voor iedere boom een extra boom kunnen planten. mijnklimaatpartij gaat deze zomer iedere school een klimaatboom geven om op het schoolplein te planten, en bedrijven wordt gevraagd minder met auto’s te rijden en ieder één parkeerplaats op te heffen om er een boom te planten.

 

Waar?
In totaal wil mijnklimaatpartij er de komende 8 jaar minstens 200.000 bomen bij. De gemeente zal daarvoor ook extra boomgebieden moeten aanwijzen. Tijdens de klimaatmeet-up wordt daarvoor gedacht aan uitbreiding van het Reeuwijkse Hout tussen A12 en Surfplas, bij het Limespark, uitbreiding van het Bodegraafse Bos, het Elvenbos bij de N11 en meer klassieke bosschages en houtwallen in de weilanden.

« terug

er zijn al
Ontelbaar veel
bomen gedoneerd

Met donaties plant mijnklimaatpartij in 2022 bomen in onze gemeente.

Meet-ups

3 december 2022

Elektrische deelauto's

Een auto is een fijn vervoersmiddel. Veel huishoudens hebben er 1 of meer voor de deur staan. Maar hoe vaak gebruiken we die auto('s) nou eigenlijk? Een auto is bij uitstek geschikt om te delen. Met buren, vrienden of misschien wel vreemden.

 

Donatie
 

mijnklimaatpartij vraagt geen contributie. Wel zijn we erg blij met donaties.

In 2022 is ons doel om alle donaties om te zetten in bomen
en deze in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te planten.

Jouw donatie zorgt dus direct voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Nieuwe meet-up: elektrische deelauto's

Op zaterdag 3 december is de meet-up over elektrische deelauto's. Vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 10 Bodegraven). En er staat een elektrische deelauto voor de deur!

Donkerte-wandeling in en om Driebruggen: wie durft?

Op dinsdag 29 november van 19.00 tot 20.00 uur wandelen we door de kern en het verlichte buitegenboed van het mooie Driebruggen! Loop jij mee?

Elke basisschool een klimaatboom

Fantastisch nieuws! Timmerfabriek Van Den Oudenrijn uit Bodegraven geeft elke basisschool in Bodegraven-Reeuwijk een klimaatboom ter ere van hun 100-jarig bestaan. 

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf