Foto: Esther Wagensveld | locatie: Emmakade | Bodegraven

Atelierdag voor groenste gemeente


de atelierdag komt er mede op initiatief van klimaatburgemeester Gertrud de Roos

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel opent zaterdag 2 maart om 10.30 uur de grote atelierdag in de Klimaatwinkel in de Prins Hendrikstraat 10. De dag wordt mede op initiatief van klimaatburgemeester Gertrud de Roos gehouden, die van Bodegraven-Reeuwijk “de groenste gemeente” wil maken. 

Tijdens de atelierdag kan iedereen zijn eigen woonsituatie voorleggen en advies krijgen over het vergroenen van eigen tuin, de gevels of een groen dak. Er is gelijk informatie bij of hiervoor subsidie kan worden gekregen. Er zijn hoveniers die praktische tips geven en een eerste schets kunnen maken. Deze praktische advisering wordt ingevuld door het team van Henriëtte Vink die eerder de meet-up voor groene gevels en daken organiseerde.

Deze zaterdag is ook de eerste meet-up in 2024. Deze burgerbeweging houdt nu al voor het derde jaar op rij ieder seizoen een bijeenkomst rond een praktische bijdrage aan de klimaatproblemen. Dit keer is het thema “biodiversiteit”, aangedragen door de gemeente, die dit jaar de 4 onderwerpen heeft bedacht voor de meet-ups.

Groenbrigade

Dit past ook mooi bij de inzet van klimaatburgemeester Gertrud de Roos die de afgelopen maanden keihard heeft gewerkt aan meer groen. In ieder dorp van de gemeente is een team actief om te verkennen waar meer bomen geplant kunnen worden. Deze zomer kan ook een groenbrigade praktische hulp geven bij mensen om tegels te wippen en de tuin te vergoenen. Wie hierin wil meedoen kan zich tijdens de atelierdag ook aanmelden. Of via info@mijnklimaatpartij.nl.

Gevels

De klimaatburgemeester heeft ook geopperd om de Prins Hendrikstraat, waar de Klimaatwinkel tijdelijk onderdak heeft, nog groener te maken. Brood&Ko heeft dat op het dak al gedaan, de nieuwe winkel Zonder Meer heeft een groen stempel, en met meer groen in de straat en langs de gevels ontstaat een mooi effect.

Insecten

Voorzitter Bram Tack van mijnklimaatpartij ziet veel initiatief samenkomen op de atelierdag. “We hebben al dat groen hard nodig om de opwarming te beperken. Maar ook om de stand van vogels en insecten te beschermen die onmisbaar zijn voor de hele voedselketen. En laten we ook zo veel mogelijk bomen bijzetten. Goed zijn voor het klimaat maakt zo ook onze eigen omgeving fraaier.”

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

1 juni 2024

Energie opwekken

7 september 2024

Energie besparen

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf