Foto: Matthja Sterk | locatie: Limespark | Bodegraven

Campagne voor elektrische deelauto’s


Met een flyer op maat per dorp is de campagne gestart om in alle dorpen een hub te maken met elektrische deelauto’s. Voor de campagne wordt ook de communicatielijn van de dorpsoverleggen en wijkteams gezocht en lokale media zoals de Nieuwsbrug.

Deze flyer-actie volgt op de meet-up die in december 2022 werd gehouden. Vorige maand heeft Jeroen van Leeuwen, een van de organisatoren uit Reeuwijk-Dorp, bij de gemeenteraad ingesproken. Hij vroeg de gemeente deze campagne te ondersteunen en voor meer laadpalen te zorgen. Mede-organisator Arthur van Dijk vraagt ondertussen de aanbieders van elektrische deelauto's om meer auto’s te plaatsen. Meer aanbod leidt namelijk óók tot meer gebruik, omdat je dan weet dat er altijd wel een auto beschikbaar is.

Voordelen

In de flyer worden de voordelen van de elektrische deelauto uitgelegd:

  • Voor je eigen portemonnee: als je niet zo vaak gebruik maakt van je (tweede) auto, dan kan dit heel veel geld schelen. Denk aan de afschrijving, verzekering, belasting en onderhoud.
  • Het scheelt veel parkeerplaatsen in de buurt, dus de straat krijgt meer ruimte (en groen?).
  • En ook leuk: een extra voorziening erbij waarvan iedereen die wil gebruik kan maken, waarmee je comfortabel op reis kan.

Eenvoudig

  • Het werkt eenvoudig en iedereen kan gemakkelijk meedoen.
  • Je meldt je aan bij de aanbieder door de app te downloaden.
  • Als jij de auto wilt gebruiken reserveer je via de app de dag en de tijdsduur waarin je de auto wilt gebruiken.
  • Je  opentde auto met de code in de app.
  • Na gebruik zet je de auto weer terug op de eigen plek.
  • De prijs die je betaalt is berekend over de tijdsduur van jouw reservering en de gereden kilometers.

Doe ook mee!

Bij de campagne zal ook gebruik gemaakt worden van netwerken die dicht tegen dit onderwerp aan zitten, zoals de energiecoaches of de VegaBoerderij. Voorzitter Bram Tack: “We zijn een burgerbeweging, dus willen dit vanuit de samenleving stimuleren. Dat houden we ook wel een aantal jaren vol om het doel te bereiken”. En voor iedereen die mee wil doen, laat het weten via info@mijnklimaatpartij.nl.

« terug

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Scholen ontvangen klimaatboom

Scholen in de gemeente Bodegraven Reeuwijk hebben op maandag 22 mei een klimaatboom gekregen voor op het schoolplein. De eerste boom is gegeven aan de Prinses Beatrixschool in Bodegraven. Dit initiatief is samen met familiebedrijf Van den Oudenrijn vanwege hun 100-jarige bestaan.

Speciale wandeling over off-grid bouwen én wonen

Een speciale wandeling op dinsdagavond 30 mei vanwege het 1-jarig bestaan van mijnklimaatpartij en een jaar lang wandelen! We bezoeken een privé recreatieterrein waar je off-grid kan leven én leren hier meer over.

Avondwandeling langs Oude Rijn naar Zwammerdam

Wandel dinsdagavond 25 april om 19.00 uur mee langs de Oude Rijn, naar Zwammerdam en via de Damme Kant weer terug. 6,2 kilometer sportief doorstappen. Om 18.50 uur verzamelen we Op de parkeerplaats van de Oude Markt in Bodegraven. Tot dan!

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf