Foto: Matthja Sterk | locatie: Volkstuinvereniging | Bodegraven

Foto-expositie groene gevels en daken


Henriette Vink en Gertrud de Roos in de Klimaatwinkel

Klimaatburgemeester Gertrud de Roos heeft een foto-expositie geopend die laat zien welk mooi en aangenaam resultaat je kunt halen met het vergroenen van gevels en daken. Ze onthulde de foto’s samen met Henriëtte Vink, de voorzitter van de meet-up van mijnklimaatpartij. De foto’s zijn te bekijken in de etalage van de Klimaatwinkel in de Prins Hendrikstraat

Groene gevels en daken was afgelopen najaar de zevende meet-up.

Voorzitter Bram Tack: “Wij zijn geen politieke partij meer, maar een burgerbeweging en staan open voor iedereen die op een aangename manier wil bijdragen aan initiatieven tegen de klimaatverandering. Ieder seizoen laten we met een voorbeeld zien hoe gemakkelijk het soms kan zijn”.

Verkoeling

Groene gevels en daken kunnen een mooie bijdrage leveren aan verkoeling, wateropvang en klimaatbeheersing, én het kan nog heel mooi zijn ook. Als onderdeel van de campagne voor dit onderwerp organiseerde mijnklimaatpartij een fotowedstrijd, om mooie voorbeelden binnen onze gemeente in beeld te brengen.

Gratis advies

Op 2 maart organiseert Henriëtte Vink met haar meet-up groep een atelierdag in de Klimaatwinkel met gratis advies. Iedereen met plannen om iets met eigen gevel of dak te doen kan dan tips krijgen over hoe dit aan te pakken. Daarvoor worden ook plaatselijke hoveniers uitgenodigd, en is informatie beschikbaar over subsidie van de gemeente bij het uitvoeren van de plannen. 

Klimaatdoelen

Henriëtte is enthousiast over hoeveel het kan bijdragen aan de klimaatdoelen: "Onder andere draagt dit bij tegen hittestress in hete periodes, het opnemen van CO2 en voor de biodiversiteit. Daarnaast kan bijvoorbeeld een retentie dak helpen bij de wateropvang bij piekbuien. Alles telt van klein dak en kleine gevel tot grotere oppervlakten. Dus zowel als particulier als zakelijk zijn er velen mogelijkheden en kansen. Het is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. Win-Win dus."  

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

1 juni 2024

Energie opwekken

7 september 2024

Energie besparen

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf