Foto: Matthja Sterk | locatie: Limespark | Bodegraven

Kringloop van ruilen en delen


Midden in de Brugstraat, komt hier de klimaatwinkel?

Een meet-up over ruilen en delen, dat is de volgende seizoensactie van mijnklimaatpartij. Op zaterdag 4 juni van half 11 tot 12 uur, op een passende plek: op het pleintje voor de bibliotheek in Bodegraven. “Een bibliotheek is een heel vertrouwd beeld van ruilen en delen, waardoor er minder spullen nodig zijn, er minder gemaakt hoeft te worden, minder productie, minder grondstoffen, dus beter voor het klimaat”, aldus Matthja Sterk, voorzitter van de meet-up groep ruilen en delen.

Ruilen met elkaar
Iedereen is uitgenodigd om naar de meet-up te komen, met ook de vraag zelf iets mee te nemen om daar met de anderen te ruilen. De ideeën tuimelen al over elkaar heen in de voorbereidingsgroep, die vooral bedacht is door de jongeren die bij mijnklimaatpartij meedoen. Van hergebruik van gereedschap en kleding tot een “zaden-bieb” zoals in Mechelen, waar mensen ook zaden en stekjes uit de tuin ruilen. Voor heel veel hergebruik bestaan ook al aantrekkelijke websites, waarvan Marktplaats uiteraard de bekendste is.

Klimaatwinkel
Ook de kringloopwinkels uit de gemeente zijn bij de voorbereiding van de meet-up betrokken. Voorzitter Matthja Sterk: “We kunnen heel veel nieuwe dingen bedenken, maar misschien moeten we vooral bekender maken waar mensen voor ruilen en delen naartoe kunnen. Dat kan via de krant, via social media, maar misschien ook wel met een klimaatwinkel in het centrum van Bodegraven, waar we in de etalage veel informatie kunnen bieden”.

Doe mee met meet-up ruilen en delen
mijnklimaatpartij organiseert 8 jaar lang ieder seizoen een meet-up, met de inzet de opwarming van de aarde te beperken. De nadruk ligt op wat mensen en bedrijven zelf kunnen doen, op een eenvoudige en leuke manier, die soms juist ook geld bespaart. Ruilen en delen past daar heel goed bij. Er sluiten steeds mensen aan bij dit initiatief om het mee uit te voeren. Wie dat ook wil doen kan zich daarvoor aanmelden bij voorzitter Matthja Sterk, of via info@mijnklimaatpartij.nl. Meer informatie is er ook op de website.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

7 september 2024

Energie besparen

7 december 2024

Fair Trade

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf