Foto: Matthja Sterk | locatie: Bodegraafse bos | Bodegraven

Kringloop van ruilen en delen


Midden in de Brugstraat, komt hier de klimaatwinkel?

Een meet-up over ruilen en delen, dat is de volgende seizoensactie van mijnklimaatpartij. Op zaterdag 4 juni van half 11 tot 12 uur, op een passende plek: op het pleintje voor de bibliotheek in Bodegraven. “Een bibliotheek is een heel vertrouwd beeld van ruilen en delen, waardoor er minder spullen nodig zijn, er minder gemaakt hoeft te worden, minder productie, minder grondstoffen, dus beter voor het klimaat”, aldus Matthja Sterk, voorzitter van de meet-up groep ruilen en delen.

Ruilen met elkaar
Iedereen is uitgenodigd om naar de meet-up te komen, met ook de vraag zelf iets mee te nemen om daar met de anderen te ruilen. De ideeën tuimelen al over elkaar heen in de voorbereidingsgroep, die vooral bedacht is door de jongeren die bij mijnklimaatpartij meedoen. Van hergebruik van gereedschap en kleding tot een “zaden-bieb” zoals in Mechelen, waar mensen ook zaden en stekjes uit de tuin ruilen. Voor heel veel hergebruik bestaan ook al aantrekkelijke websites, waarvan Marktplaats uiteraard de bekendste is.

Klimaatwinkel
Ook de kringloopwinkels uit de gemeente zijn bij de voorbereiding van de meet-up betrokken. Voorzitter Matthja Sterk: “We kunnen heel veel nieuwe dingen bedenken, maar misschien moeten we vooral bekender maken waar mensen voor ruilen en delen naartoe kunnen. Dat kan via de krant, via social media, maar misschien ook wel met een klimaatwinkel in het centrum van Bodegraven, waar we in de etalage veel informatie kunnen bieden”.

Doe mee met meet-up ruilen en delen
mijnklimaatpartij organiseert 8 jaar lang ieder seizoen een meet-up, met de inzet de opwarming van de aarde te beperken. De nadruk ligt op wat mensen en bedrijven zelf kunnen doen, op een eenvoudige en leuke manier, die soms juist ook geld bespaart. Ruilen en delen past daar heel goed bij. Er sluiten steeds mensen aan bij dit initiatief om het mee uit te voeren. Wie dat ook wil doen kan zich daarvoor aanmelden bij voorzitter Matthja Sterk, of via info@mijnklimaatpartij.nl. Meer informatie is er ook op de website.

« terug

er zijn al
Ontelbaar veel
bomen gedoneerd

Met donaties plant mijnklimaatpartij in 2022 bomen in onze gemeente.

Meet-ups

3 december 2022

Elektrische deelauto's

Een auto is een fijn vervoersmiddel. Veel huishoudens hebben er 1 of meer voor de deur staan. Maar hoe vaak gebruiken we die auto('s) nou eigenlijk? Een auto is bij uitstek geschikt om te delen. Met buren, vrienden of misschien wel vreemden.

 

Donatie
 

mijnklimaatpartij vraagt geen contributie. Wel zijn we erg blij met donaties.

In 2022 is ons doel om alle donaties om te zetten in bomen
en deze in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te planten.

Jouw donatie zorgt dus direct voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Nieuwe meet-up: elektrische deelauto's

Op zaterdag 3 december is de meet-up over elektrische deelauto's. Vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 10 Bodegraven). En er staat een elektrische deelauto voor de deur!

Donkerte-wandeling in en om Driebruggen: wie durft?

Op dinsdag 29 november van 19.00 tot 20.00 uur wandelen we door de kern en het verlichte buitegenboed van het mooie Driebruggen! Loop jij mee?

Elke basisschool een klimaatboom

Fantastisch nieuws! Timmerfabriek Van Den Oudenrijn uit Bodegraven geeft elke basisschool in Bodegraven-Reeuwijk een klimaatboom ter ere van hun 100-jarig bestaan. 

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf