Foto: Matthja Sterk | locatie: Burgemeester Kremerweg | Bodegraven

Kringloop van ruilen en delen


Midden in de Brugstraat, komt hier de klimaatwinkel?

Een meet-up over ruilen en delen, dat is de volgende seizoensactie van mijnklimaatpartij. Op zaterdag 4 juni van half 11 tot 12 uur, op een passende plek: op het pleintje voor de bibliotheek in Bodegraven. “Een bibliotheek is een heel vertrouwd beeld van ruilen en delen, waardoor er minder spullen nodig zijn, er minder gemaakt hoeft te worden, minder productie, minder grondstoffen, dus beter voor het klimaat”, aldus Matthja Sterk, voorzitter van de meet-up groep ruilen en delen.

Ruilen met elkaar
Iedereen is uitgenodigd om naar de meet-up te komen, met ook de vraag zelf iets mee te nemen om daar met de anderen te ruilen. De ideeën tuimelen al over elkaar heen in de voorbereidingsgroep, die vooral bedacht is door de jongeren die bij mijnklimaatpartij meedoen. Van hergebruik van gereedschap en kleding tot een “zaden-bieb” zoals in Mechelen, waar mensen ook zaden en stekjes uit de tuin ruilen. Voor heel veel hergebruik bestaan ook al aantrekkelijke websites, waarvan Marktplaats uiteraard de bekendste is.

Klimaatwinkel
Ook de kringloopwinkels uit de gemeente zijn bij de voorbereiding van de meet-up betrokken. Voorzitter Matthja Sterk: “We kunnen heel veel nieuwe dingen bedenken, maar misschien moeten we vooral bekender maken waar mensen voor ruilen en delen naartoe kunnen. Dat kan via de krant, via social media, maar misschien ook wel met een klimaatwinkel in het centrum van Bodegraven, waar we in de etalage veel informatie kunnen bieden”.

Doe mee met meet-up ruilen en delen
mijnklimaatpartij organiseert 8 jaar lang ieder seizoen een meet-up, met de inzet de opwarming van de aarde te beperken. De nadruk ligt op wat mensen en bedrijven zelf kunnen doen, op een eenvoudige en leuke manier, die soms juist ook geld bespaart. Ruilen en delen past daar heel goed bij. Er sluiten steeds mensen aan bij dit initiatief om het mee uit te voeren. Wie dat ook wil doen kan zich daarvoor aanmelden bij voorzitter Matthja Sterk, of via info@mijnklimaatpartij.nl. Meer informatie is er ook op de website.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf