Foto: Matthja Sterk | locatie: Limespark | Bodegraven

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp als je wat aan de klimaatverandering wilt doen. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit.

Aan de slag dus!

Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Tijdens de meet-up kunstmest beperken willen we een groepje mensen vormen die hier de komende jaren mee aan de slag gaat – in de stijl die wij gekozen hebben: uitnodigend, een handelingsperspectief zoeken, blijmoedig en volhoudend.

Agrarische transitie

We hebben nog tot 2030 om tot genoeg veranderingen te komen om de opwarming van de aarde te beperken. We zullen ook een boer uitnodigen die al jaren werkt zonder kunstmest. Biologische landbouw neemt toe en is een realistisch alternatief. Welke stappen kunnen wij in onze gemeente zetten in de agrarische transitie?

Doe mee!

Op zaterdag 2 december om 10.30 uur is de eerste bijeenkomst van de meet-up kunstmest beperken. Aanmelden is niet nodig, maar mag wel. Wil je meer informatie over de meet-up of het onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@mijnklimaatpartij.nl. Tot dan!

« terugOrganiseren van een meet-up

Alle ideeën zijn welkom! Heb jij een idee voor een meet-up, wil je er een (mee)-organiseren? Graag!

 

 

Kunstmest beperken

« terug


er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

NL54RABO00377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Meet up boeren en kunstmest

Zaterdag 2 december om 11.00 uur is de meet-up over boeren en kunstmest in de Klimaatwinkel. Anton de Wit (boer in Reeuwijk) is er ook bij. Denk mee hoe we stappen kunnen zetten in het verminderen van het gebruik van kunstmest

Scoor je sintkado in de Klimaatwinkel

(hulp)Sinterklazen opgelet! Kom op zaterdag 25 november tussen 11.00 en 13.00 uur naar de Klimaatwinkel en scoor hier jouw duurzame kado's! Speelgoed, kinderboeken, spelletjes en puzzels. Lever dit in op vrijdagavond 24 november tussen 19.00 en 21.00 uur in.

Gertrud de Roos nieuwe Klimaatburgemeester

Gertrud de Roos is de nieuwe klimaatburgemeester van Bodegraven-Reeuwijk. Zij neemt het estafettestokje over van Arthur van Dijk. De benoeming tot klimaatburgemeester is voor één jaar en start vanaf de nationale klimaatweek; dit jaar van 30 oktober t/m 5 november.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf