Foto: Matthja Sterk | locatie: Limespark | Bodegraven

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp als je wat aan de klimaatverandering wilt doen. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit.

Aan de slag dus!

Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Tijdens de meet-up kunstmest beperken willen we een groepje mensen vormen die hier de komende jaren mee aan de slag gaat – in de stijl die wij gekozen hebben: uitnodigend, een handelingsperspectief zoeken, blijmoedig en volhoudend.

Agrarische transitie

We hebben nog tot 2030 om tot genoeg veranderingen te komen om de opwarming van de aarde te beperken. We zullen ook een boer uitnodigen die al jaren werkt zonder kunstmest. Biologische landbouw neemt toe en is een realistisch alternatief. Welke stappen kunnen wij in onze gemeente zetten in de agrarische transitie?

Doe mee!

Op zaterdag 2 december om 10.30 uur is de eerste bijeenkomst van de meet-up kunstmest beperken. Aanmelden is niet nodig, maar mag wel. Wil je meer informatie over de meet-up of het onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@mijnklimaatpartij.nl. Tot dan!

« terugOrganiseren van een meet-up

Alle ideeën zijn welkom! Heb jij een idee voor een meet-up, wil je er een (mee)-organiseren? Graag!

 

 

Kunstmest beperken

« terug


er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf