Foto: Matthja Sterk | locatie: Volkstuinvereniging | Bodegraven

Méér woningen, natuurinclusief bouwen


Niet te snel bouwen in het groen, zoals in dit weiland tussen Bodegraven en Reeuwijk.

Er moeten in ieder dorp méér woningen gebouwd worden in de komende jaren. mijnklimaatpartij wil de dorpen goed ondersteunen en de kracht overeind houden. Dan moet wie daar opgroeit er ook kunnen blijven wonen. Dat betekent dat de nieuwe woningen er vooral moeten zijn voor starters en voor wie niet kan kopen.

Bouwen voor de juiste doelgroepen
mijnklimaatpartij wil daarom na de verkiezingen snel nieuwe afspraken maken met de woningcorporaties. Lijsttrekker Martien Kromwijk kent die wereld als geen ander: “Zij hebben door het afschaffen van de verhuurdersheffing meer geld beschikbaar. Dus snel nieuwe afspraken maken met hen. Meer woningen, juist ook voor de starters uit de eigen dorpen. Dat kan, het is in andere gemeenten al gedaan. Dus graag ook in onze dorpen.”. Als stok achter de deur wil mijnklimaatpartij ook wel steun uitwerken voor het eerdere idee van Valentijn Zoomers om een nieuwe lokale wooncoöperatie op te richten.

Natuurinclusief bouwen
Er zijn voorlopig genoeg locaties voor de bouwplannen. Nieuwe bouwplannen in het groen vragen volgens mijnklimaatpartij om een zorgvuldige afweging of ze natuurinclusief ontwikkeld kunnen worden. “We zijn niet per se tegen het opschuiven van de bebouwing. Maar zullen dan wel de effecten op het klimaat, natuur en biodiversiteit goed moeten onderzoeken. En kijken of we per saldo voordeel kunnen behalen. Door energie+ woningen te bouwen die zelfs energie leveren. En laten we ook eens kijken naar houtbouw, waarmee CO2 wordt opgeslagen.”, aldus Martien Kromwijk.

« terug

er zijn al
Ontelbaar veel
bomen gedoneerd

Met donaties plant mijnklimaatpartij in 2022 bomen in onze gemeente.

Meet-ups

3 december 2022

Elektrische deelauto's

Een auto is een fijn vervoersmiddel. Veel huishoudens hebben er 1 of meer voor de deur staan. Maar hoe vaak gebruiken we die auto('s) nou eigenlijk? Een auto is bij uitstek geschikt om te delen. Met buren, vrienden of misschien wel vreemden.

 

Donatie
 

mijnklimaatpartij vraagt geen contributie. Wel zijn we erg blij met donaties.

In 2022 is ons doel om alle donaties om te zetten in bomen
en deze in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te planten.

Jouw donatie zorgt dus direct voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Nieuwe meet-up: elektrische deelauto's

Op zaterdag 3 december is de meet-up over elektrische deelauto's. Vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 10 Bodegraven). En er staat een elektrische deelauto voor de deur!

Donkerte-wandeling in en om Driebruggen: wie durft?

Op dinsdag 29 november van 19.00 tot 20.00 uur wandelen we door de kern en het verlichte buitegenboed van het mooie Driebruggen! Loop jij mee?

Elke basisschool een klimaatboom

Fantastisch nieuws! Timmerfabriek Van Den Oudenrijn uit Bodegraven geeft elke basisschool in Bodegraven-Reeuwijk een klimaatboom ter ere van hun 100-jarig bestaan. 

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf