Foto: Esther Wagensveld | locatie: Emmakade | Bodegraven

Méér woningen, natuurinclusief bouwen


Niet te snel bouwen in het groen, zoals in dit weiland tussen Bodegraven en Reeuwijk.

Er moeten in ieder dorp méér woningen gebouwd worden in de komende jaren. mijnklimaatpartij wil de dorpen goed ondersteunen en de kracht overeind houden. Dan moet wie daar opgroeit er ook kunnen blijven wonen. Dat betekent dat de nieuwe woningen er vooral moeten zijn voor starters en voor wie niet kan kopen.

Bouwen voor de juiste doelgroepen
mijnklimaatpartij wil daarom na de verkiezingen snel nieuwe afspraken maken met de woningcorporaties. Lijsttrekker Martien Kromwijk kent die wereld als geen ander: “Zij hebben door het afschaffen van de verhuurdersheffing meer geld beschikbaar. Dus snel nieuwe afspraken maken met hen. Meer woningen, juist ook voor de starters uit de eigen dorpen. Dat kan, het is in andere gemeenten al gedaan. Dus graag ook in onze dorpen.”. Als stok achter de deur wil mijnklimaatpartij ook wel steun uitwerken voor het eerdere idee van Valentijn Zoomers om een nieuwe lokale wooncoöperatie op te richten.

Natuurinclusief bouwen
Er zijn voorlopig genoeg locaties voor de bouwplannen. Nieuwe bouwplannen in het groen vragen volgens mijnklimaatpartij om een zorgvuldige afweging of ze natuurinclusief ontwikkeld kunnen worden. “We zijn niet per se tegen het opschuiven van de bebouwing. Maar zullen dan wel de effecten op het klimaat, natuur en biodiversiteit goed moeten onderzoeken. En kijken of we per saldo voordeel kunnen behalen. Door energie+ woningen te bouwen die zelfs energie leveren. En laten we ook eens kijken naar houtbouw, waarmee CO2 wordt opgeslagen.”, aldus Martien Kromwijk.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

7 september 2024

Energie besparen

7 december 2024

Fair Trade

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf