Foto: Matthja Sterk | locatie: Burgemeester Kremerweg | Bodegraven

Méér woningen, natuurinclusief bouwen


Niet te snel bouwen in het groen, zoals in dit weiland tussen Bodegraven en Reeuwijk.

Er moeten in ieder dorp méér woningen gebouwd worden in de komende jaren. mijnklimaatpartij wil de dorpen goed ondersteunen en de kracht overeind houden. Dan moet wie daar opgroeit er ook kunnen blijven wonen. Dat betekent dat de nieuwe woningen er vooral moeten zijn voor starters en voor wie niet kan kopen.

Bouwen voor de juiste doelgroepen
mijnklimaatpartij wil daarom na de verkiezingen snel nieuwe afspraken maken met de woningcorporaties. Lijsttrekker Martien Kromwijk kent die wereld als geen ander: “Zij hebben door het afschaffen van de verhuurdersheffing meer geld beschikbaar. Dus snel nieuwe afspraken maken met hen. Meer woningen, juist ook voor de starters uit de eigen dorpen. Dat kan, het is in andere gemeenten al gedaan. Dus graag ook in onze dorpen.”. Als stok achter de deur wil mijnklimaatpartij ook wel steun uitwerken voor het eerdere idee van Valentijn Zoomers om een nieuwe lokale wooncoöperatie op te richten.

Natuurinclusief bouwen
Er zijn voorlopig genoeg locaties voor de bouwplannen. Nieuwe bouwplannen in het groen vragen volgens mijnklimaatpartij om een zorgvuldige afweging of ze natuurinclusief ontwikkeld kunnen worden. “We zijn niet per se tegen het opschuiven van de bebouwing. Maar zullen dan wel de effecten op het klimaat, natuur en biodiversiteit goed moeten onderzoeken. En kijken of we per saldo voordeel kunnen behalen. Door energie+ woningen te bouwen die zelfs energie leveren. En laten we ook eens kijken naar houtbouw, waarmee CO2 wordt opgeslagen.”, aldus Martien Kromwijk.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf