Foto: Esther Wagensveld | locatie: Emmakade | Bodegraven

mijnklimaatpartij verder als burgerinitatief


Eerste informele bijeenkomst mijnklimaatpartij begin 2022

De nu nog politieke partij mijnklimaatpartij denkt er over om door te gaan als burgerinitiatief. Een beweging die meer impact wil maken. Bram Tack, voorzitter van mijnklimaatpartij: "We merken dat de stempel ‘politieke partij’ ons soms in de weg zit. We willen meer een beweging zijn voor iedereen. En zetten ons in voor concrete en eenvoudige acties die een positieve bijdrage hebben aan het klimaat."

Referendum: van partij naar beweging

Met een referendum vragen we iedereen om antwoord te geven op de vraag: We willen doorgaan als burgerbeweging. Ben jij het hier mee eens?  In het bijzonder de 432 mensen die in 2021 op ons hebben gestemd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Dit kan online via de website www.mijnklimaatpartij.nl. Op dinsdagavond 18 april ben je vanaf 19.30 uur van harte welkom in de Klimaatwinkel om dit verder met ons te bespreken. De klimaatwinkel zit in de Prins Hendrikstraat 10 in Bodegraven.

1 jaar mijnklimaatpartij

Vorig jaar deden we mee met de gemeenteraadsverkiezingen en behaalden niet genoeg stemmen voor een zetel. Onlangs vierden we ons 1-jarig bestaan. Sinds de oprichting zijn er door mijnklimaatpartij allerlei klimaatacties gestart binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zoals ruilen & delen, het planten van bomen, olivijn, autodelen en schoolmoestuinen. En wandelen we elke laatste dinsdagavond van de maand vanuit één van onze dorpen/kernen.

Elk seizoen een meet-up met impact

Om meer impact te maken, organiseert mijnklimaatpartij elk seizoen een meet-up over een nieuw onderwerp. Met de meet-ups maken wij het eenvoudiger om zelf in actie te komen. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Wie zijn we?

mijnklimaatpartij is de beweging die zich inzet voor klimaatactie in onze gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Wij bouwen aan een netwerk waar we elkaar inspireren en vooral stimuleren. Samen zorgen om de aarde leefbaar te houden. En een fijne leefomgeving door te geven aan de volgende generaties. mijnklimaatpartij is opgericht door verschillende mensen, van scholieren tot (groot)ouders die zich zorgen maken over het klimaat. Met dit initiatief willen we andere (politieke) partijen en (burger)initiatieven aansporen om mee(r) te doen op het gebied van duurzaamheid en klimaat. Maar bovenal samen optrekken met de inwoners, ondernemers en bedrijven van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Want groot doen begint met kleine stappen.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

7 september 2024

Energie besparen

7 december 2024

Fair Trade

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf