Foto: Matthja Sterk | locatie: Bodegraafse bos | Bodegraven

mijnklimaatpartij verder als burgerinitatief


Eerste informele bijeenkomst mijnklimaatpartij begin 2022

De nu nog politieke partij mijnklimaatpartij denkt er over om door te gaan als burgerinitiatief. Een beweging die meer impact wil maken. Bram Tack, voorzitter van mijnklimaatpartij: "We merken dat de stempel ‘politieke partij’ ons soms in de weg zit. We willen meer een beweging zijn voor iedereen. En zetten ons in voor concrete en eenvoudige acties die een positieve bijdrage hebben aan het klimaat."

Referendum: van partij naar beweging

Met een referendum vragen we iedereen om antwoord te geven op de vraag: We willen doorgaan als burgerbeweging. Ben jij het hier mee eens?  In het bijzonder de 432 mensen die in 2021 op ons hebben gestemd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Dit kan online via de website www.mijnklimaatpartij.nl. Op dinsdagavond 18 april ben je vanaf 19.30 uur van harte welkom in de Klimaatwinkel om dit verder met ons te bespreken. De klimaatwinkel zit in de Prins Hendrikstraat 10 in Bodegraven.

1 jaar mijnklimaatpartij

Vorig jaar deden we mee met de gemeenteraadsverkiezingen en behaalden niet genoeg stemmen voor een zetel. Onlangs vierden we ons 1-jarig bestaan. Sinds de oprichting zijn er door mijnklimaatpartij allerlei klimaatacties gestart binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zoals ruilen & delen, het planten van bomen, olivijn, autodelen en schoolmoestuinen. En wandelen we elke laatste dinsdagavond van de maand vanuit één van onze dorpen/kernen.

Elk seizoen een meet-up met impact

Om meer impact te maken, organiseert mijnklimaatpartij elk seizoen een meet-up over een nieuw onderwerp. Met de meet-ups maken wij het eenvoudiger om zelf in actie te komen. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Wie zijn we?

mijnklimaatpartij is de beweging die zich inzet voor klimaatactie in onze gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Wij bouwen aan een netwerk waar we elkaar inspireren en vooral stimuleren. Samen zorgen om de aarde leefbaar te houden. En een fijne leefomgeving door te geven aan de volgende generaties. mijnklimaatpartij is opgericht door verschillende mensen, van scholieren tot (groot)ouders die zich zorgen maken over het klimaat. Met dit initiatief willen we andere (politieke) partijen en (burger)initiatieven aansporen om mee(r) te doen op het gebied van duurzaamheid en klimaat. Maar bovenal samen optrekken met de inwoners, ondernemers en bedrijven van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Want groot doen begint met kleine stappen.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf