Foto: Matthja Sterk | locatie: Burgemeester Kremerweg | Bodegraven

Nieuwe meet-up: elektrische deelauto's


De meet-up elektrische deelauto’s is 3 december in de klimaatwinkel

Het onderwerp van de nieuwe meet-up is elektrische deelauto’s. De bijeenkomst is op zaterdag 3 december vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel, Prins Hendrikstraat 10 in Bodegraven. Tijdens de meet-up staat een deelauto voor de klimaatwinkel om te laten zien hoe eenvoudig het werkt.

Elektrische deelauto hub
In onze gemeente zijn enkele deelauto’s beschikbaar, maar nog niet elektrisch. Er zijn al wel elektrische auto’s, maar die worden (nog) niet gedeeld. Er is een wereld te winnen als dat gecombineerd wordt. De ambitie is dat er in alle dorpen een plek komt met elektrische deelauto’s. En als in meerdere straten mensen onderling tot afspraken komen.

Van en voor iedereen
Iedereen die interesse heeft in dit initiatief is welkom op de meet-up. Vanwege de ambitie om het ook in alle dorpen mogelijk te maken, worden ook de dorpsoverleggen er bij betrokken. Jeroen van Leeuwen is een van de organisatoren. Hij woont in Reeuwijk-Dorp en heeft daar al eerder rondgevraagd of er interesse is. “Ik maak er nu ook wel eens gebruik van, maar moet dan de auto ophalen in Boskoop. Ik woon in de nieuwbouwwijk Reesveld. Ik denk dat het best mogelijk is om dit ook in een dorp als hier van de grond te krijgen”.

Mede organisator en “klimaatburgemeester” Arthur van Dijk vult hem aan: “Ook als je al een elektrische auto hebt kan het interessant zijn om mee te doen, door die auto bijvoorbeeld in je straat of met je buren ter delen. Wij kunnen een standaard maken hoe dat te organiseren. Dat kan per huishouden ook enorm veel kosten besparen. Mensen realiseren zich vaak niet hoe duur het hebben van een eigen auto is”.

En goed voor het klimaat
Voor Bram Tack, voorzitter van mijnklimaatpartij geldt echter vooral de winst in beperking van de klimaatlast, dus tegen de opwarming van de aarde. Bram Tack: “Dat mes snijdt aan twee kanten: door te delen hoeven er minder auto’s gemaakt te worden, en hebben we minder parkeerplekken nodig. En ik hoop dat er nu veel traditionele auto’s uitgaan en vervangen worden door elektrisch rijden. Laat iedereen die hier ideeën voor heeft of het wil helpen organiseren komen naar de meet-up op 3 december”.

Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

1 juni 2024

Energie opwekken

7 september 2024

Energie besparen

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf