Foto: Matthja Sterk | locatie: Volkstuinvereniging | Bodegraven

Veel belangstelling bij klimaatmarkt


Gertrud de Roos op de klimaatmarkt in het Evertshuis

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers kregen van klimaatburgemeester Gertrud de Roos bovendien een zware film te verteren van de Britse natuurfilmer David Attenborough. De film maakte duidelijk hoe groot de schade van klimaatverandering al is, maar ook dat we er nog wat aan kunnen doen.

En de bereidheid daaraan zelf ook wat te doen bleek op de klimaatmarkt die rond de film werd gehouden in het Evertshuis. Tal van initiatieven presenteerden zich daar. De VegaBoerderij, Fair Trade, de Energiecoöperaties, de energiecoaches, Hortus Populus. Helemaal passend presenteerde ook een nieuwe beweging zich: grootouders voor het klimaat.

Meer bomen

Klimaatburgemeester Gertrud de Roos zette het motto van haar regeerperiode nog eens uiteen: van Bodegraven-Reeuwijk de groenste gemeente maken. Zij is samen met de gemeente bezig om een grote inventarisatie te maken van plekken waar nog extra bomen kunnen worden gepoot. En op 2 maart is er in de Klimaatwinkel een atelierdag voor groene gevels en daken, en kan iedereen gratis advies krijgen over het vergroenen van de eigen tuin.

Samenwerken

Voorzitter Bram Tack gaf aan dat de meet-ups die zijn beweging ieder seizoen houdt dit jaar worden ingevuld in samenwerking met de gemeente. Wethouder Jan Leendert van den Heuvel heeft daarvoor de thema’s gekozen: biodiversiteit, energie-opwekken, energiebesparen en fair trade. Op die manier ontstaat er bovendien samenwerking tussen de lokale groeperingen.

Uiteindelijk was het toch weer klimaatburgemeester Gertrud de Roos die de show stal. Met sponsoring van Welkoop had zij een doos met bloemenzaad en gaf ze alle bezoekers een zakje mee. Ter versterking van de natuur en biodiversiteit; zo liet zij zien hoe eenvoudig het voor iedereen kan zijn om óók iets bij te dragen tegen de achteruitgang van de natuur.

« terug
.
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Geef om het klimaat
 

Jouw donatie zorgt er voor dat we samen meer kunnen bereiken.

NL40 TRIO 0320 8341 90

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Klimaatburgemeester wil meer bomen

De gemeente heeft een lijst gekregen met plekken waar meer bomen moeten komen. Er wordt nu gekeken waar dat kan.

Samen werken aan lokaal energie opwekken

De belangrijkste opbrengst van de meet-up energie opwekken: de samenwerking tussen verschillende partijen om lokaal energie opwekken nog beter onder de aandacht te brengen.

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf