Foto: Matthja Sterk | locatie: Burgemeester Kremerweg | Bodegraven

Programma mijnklimaatpartij: bomen planten en actie


mijnklimaatpartij heeft een gloednieuwe website gelanceerd met daarop ook het programma. Wat opvalt: de partij komt direct met actie. De partij begint dit jaar gelijk met het planten van bomen, véél bomen. Voor wie mee wil doen vraagt de partij geen contributie of lidmaatschap, maar een vrijwillige donatie, die dit jaar geheel wordt besteed aan het planten van bomen, omdat die veel CO2 opnemen en zo goed helpen tegen de opwarming van de aarde. mijnklimaatpartij schenkt zelf al de eerste 100 bomen.

mijnklimaatpartij doet mee met de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart, maar profileert zich vooral als een partij voor klimaatactie. In het programma wordt de belofte herhaald om de komende 8 jaar ieder seizoen een meet up te organiseren met inwoners en bedrijven in de dorpen. Zo wil mijnklimaatpartij vooral een brede beweging worden waar veel mensen aan meedoen. Vriendelijk, uitnodigend maar vasthoudend. Voorzitter Bram Tack: “Mensen hoeven niet bang thuis te zitten, in paniek wat ze móeten doen, of angstig voor hun koopkracht. Wij bieden de kans om aan te sluiten met simpele acties dicht bij huis”.

Als voorbeeld noemt mijnklimaatpartij naast bomen planten ook elektrische deelauto’s, verbieden van kunstmest, uitstrooien van olivijn en schoolmoestuinen. Op de website kunnen ook suggesties voor andere acties worden gegeven, zoals meer vegetarische menukaarten, ruilen en delen van spullen of een warmtenet uit de koelwarmte van bedrijven.

Het programma van mijnklimaatpartij verbindt de energie van de scholierenstakingen voor klimaat tot grootouders die zich zorgen maken over hoe we de aarde doorgeven aan volgende generaties. Daarbij hoort ook dat de gemeente financieel gezond moet worden om geen schulden door te schuiven naar volgende generaties. Verder toetst te partij of voorstellen bijdragen aan het geluk, het sociaal samenleven en een goede start voor kinderen.

« terug

er zijn al
Ontelbaar veel
bomen gedoneerd

Met donaties plant mijnklimaatpartij in 2022 bomen in onze gemeente.

Meet-ups

3 december 2022

Elektrische deelauto's

Een auto is een fijn vervoersmiddel. Veel huishoudens hebben er 1 of meer voor de deur staan. Maar hoe vaak gebruiken we die auto('s) nou eigenlijk? Een auto is bij uitstek geschikt om te delen. Met buren, vrienden of misschien wel vreemden.

 

Donatie
 

mijnklimaatpartij vraagt geen contributie. Wel zijn we erg blij met donaties.

In 2022 is ons doel om alle donaties om te zetten in bomen
en deze in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te planten.

Jouw donatie zorgt dus direct voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Nieuwe meet-up: elektrische deelauto's

Op zaterdag 3 december is de meet-up over elektrische deelauto's. Vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 10 Bodegraven). En er staat een elektrische deelauto voor de deur!

Donkerte-wandeling in en om Driebruggen: wie durft?

Op dinsdag 29 november van 19.00 tot 20.00 uur wandelen we door de kern en het verlichte buitegenboed van het mooie Driebruggen! Loop jij mee?

Elke basisschool een klimaatboom

Fantastisch nieuws! Timmerfabriek Van Den Oudenrijn uit Bodegraven geeft elke basisschool in Bodegraven-Reeuwijk een klimaatboom ter ere van hun 100-jarig bestaan. 

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf