Foto: Matthja Sterk | locatie: Limespark | Bodegraven

Programma mijnklimaatpartij: bomen planten en actie


mijnklimaatpartij heeft een gloednieuwe website gelanceerd met daarop ook het programma. Wat opvalt: de partij komt direct met actie. De partij begint dit jaar gelijk met het planten van bomen, véél bomen. Voor wie mee wil doen vraagt de partij geen contributie of lidmaatschap, maar een vrijwillige donatie, die dit jaar geheel wordt besteed aan het planten van bomen, omdat die veel CO2 opnemen en zo goed helpen tegen de opwarming van de aarde. mijnklimaatpartij schenkt zelf al de eerste 100 bomen.

mijnklimaatpartij doet mee met de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart, maar profileert zich vooral als een partij voor klimaatactie. In het programma wordt de belofte herhaald om de komende 8 jaar ieder seizoen een meet up te organiseren met inwoners en bedrijven in de dorpen. Zo wil mijnklimaatpartij vooral een brede beweging worden waar veel mensen aan meedoen. Vriendelijk, uitnodigend maar vasthoudend. Voorzitter Bram Tack: “Mensen hoeven niet bang thuis te zitten, in paniek wat ze móeten doen, of angstig voor hun koopkracht. Wij bieden de kans om aan te sluiten met simpele acties dicht bij huis”.

Als voorbeeld noemt mijnklimaatpartij naast bomen planten ook elektrische deelauto’s, verbieden van kunstmest, uitstrooien van olivijn en schoolmoestuinen. Op de website kunnen ook suggesties voor andere acties worden gegeven, zoals meer vegetarische menukaarten, ruilen en delen van spullen of een warmtenet uit de koelwarmte van bedrijven.

Het programma van mijnklimaatpartij verbindt de energie van de scholierenstakingen voor klimaat tot grootouders die zich zorgen maken over hoe we de aarde doorgeven aan volgende generaties. Daarbij hoort ook dat de gemeente financieel gezond moet worden om geen schulden door te schuiven naar volgende generaties. Verder toetst te partij of voorstellen bijdragen aan het geluk, het sociaal samenleven en een goede start voor kinderen.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

7 september 2024

Energie besparen

7 december 2024

Fair Trade

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf