Foto: Matthja Sterk | locatie: Limespark | Bodegraven

Programma mijnklimaatpartij: bomen planten en actie


mijnklimaatpartij heeft een gloednieuwe website gelanceerd met daarop ook het programma. Wat opvalt: de partij komt direct met actie. De partij begint dit jaar gelijk met het planten van bomen, véél bomen. Voor wie mee wil doen vraagt de partij geen contributie of lidmaatschap, maar een vrijwillige donatie, die dit jaar geheel wordt besteed aan het planten van bomen, omdat die veel CO2 opnemen en zo goed helpen tegen de opwarming van de aarde. mijnklimaatpartij schenkt zelf al de eerste 100 bomen.

mijnklimaatpartij doet mee met de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart, maar profileert zich vooral als een partij voor klimaatactie. In het programma wordt de belofte herhaald om de komende 8 jaar ieder seizoen een meet up te organiseren met inwoners en bedrijven in de dorpen. Zo wil mijnklimaatpartij vooral een brede beweging worden waar veel mensen aan meedoen. Vriendelijk, uitnodigend maar vasthoudend. Voorzitter Bram Tack: “Mensen hoeven niet bang thuis te zitten, in paniek wat ze móeten doen, of angstig voor hun koopkracht. Wij bieden de kans om aan te sluiten met simpele acties dicht bij huis”.

Als voorbeeld noemt mijnklimaatpartij naast bomen planten ook elektrische deelauto’s, verbieden van kunstmest, uitstrooien van olivijn en schoolmoestuinen. Op de website kunnen ook suggesties voor andere acties worden gegeven, zoals meer vegetarische menukaarten, ruilen en delen van spullen of een warmtenet uit de koelwarmte van bedrijven.

Het programma van mijnklimaatpartij verbindt de energie van de scholierenstakingen voor klimaat tot grootouders die zich zorgen maken over hoe we de aarde doorgeven aan volgende generaties. Daarbij hoort ook dat de gemeente financieel gezond moet worden om geen schulden door te schuiven naar volgende generaties. Verder toetst te partij of voorstellen bijdragen aan het geluk, het sociaal samenleven en een goede start voor kinderen.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf