Foto: Matthja Sterk | locatie: Volkstuinvereniging | Bodegraven

Schoolmoestuinen

Waar komt ons eten vandaan? We kopen het bij de supermarkt en andere levensmiddelenwinkels, maar groente en fruit komt toch echt uit de grond. Dat is voor velen van ons heel logisch, maar niet voor iedereen. Hoe groeit en bloeit dat allemaal uit tot iets eetbaars? In de meet-up schoolmoestuinen leren we hier meer over van onze expert Sandy Zwaan van Missie Moestuin.

Waarom schoolmoestuinen?

Met deze campagne willen we de in de komende jaren op alle scholen voedsel en klimaat op het programma krijgen. Op een speelse manier, met een eigen moestuin op of vlakbij school.

Wanneer

Kom op zaterdag 11 maart 2023 om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 20, Bodegraven). En denk vooral mee!

“Alles wat je als kind leert, voelt, proeft en beleeft blijft een herinnering voor altijd! Ik draag daar graag mijn steentje aan bij. Het is heel makkelijk om het zo tot een fijne ervaring te maken, waar een kind ook nog veel van leert. Je kunt er ook heel goed de ouders bij betrekken”. - Sandy Zwaan

Missie Moestuin

De meet-up wordt georganiseerd samen met Missie Moestuin van de Bodegraafse moestuincoach Sandy Zwaan. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van scholen om een schoolmoestuin op te zetten. Bijvoorbeeld bij de scholen in Dronenwijk, waar de gemeente bakken heeft geplaatst.

Voor iedereen

Iedereen die belangstelling heeft voor deze campagne is uitgenodigd om bij de meet-up mee te denken. Dat kunnen ouders zijn van schoolgaande kinderen, of buren van de school. Er zijn al tal van ideeën om mee aan de slag te gaan. 

Meer informatie staat in dit nieuwsbericht.

« terugOrganiseren van een meet-up

Alle ideeën zijn welkom! Heb jij een idee voor een meet-up, wil je er een (mee)-organiseren? Graag!

 

 

Schoolmoestuinen

« terug


.
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Geef om het klimaat
 

Jouw donatie zorgt er voor dat we samen meer kunnen bereiken.

NL40 TRIO 0320 8341 90

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Klimaatburgemeester wil meer bomen

De gemeente heeft een lijst gekregen met plekken waar meer bomen moeten komen. Er wordt nu gekeken waar dat kan.

Samen werken aan lokaal energie opwekken

De belangrijkste opbrengst van de meet-up energie opwekken: de samenwerking tussen verschillende partijen om lokaal energie opwekken nog beter onder de aandacht te brengen.

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf