Foto: Matthja Sterk | locatie: Volkstuinvereniging | Bodegraven

Schoolmoestuinen

Waar komt ons eten vandaan? We kopen het bij de supermarkt en andere levensmiddelenwinkels, maar groente en fruit komt toch echt uit de grond. Dat is voor velen van ons heel logisch, maar niet voor iedereen. Hoe groeit en bloeit dat allemaal uit tot iets eetbaars? In de meet-up schoolmoestuinen leren we hier meer over van onze expert Sandy Zwaan van Missie Moestuin.

Waarom schoolmoestuinen?

Met deze campagne willen we de in de komende jaren op alle scholen voedsel en klimaat op het programma krijgen. Op een speelse manier, met een eigen moestuin op of vlakbij school.

Wanneer

Kom op zaterdag 11 maart 2023 om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 20, Bodegraven). En denk vooral mee!

“Alles wat je als kind leert, voelt, proeft en beleeft blijft een herinnering voor altijd! Ik draag daar graag mijn steentje aan bij. Het is heel makkelijk om het zo tot een fijne ervaring te maken, waar een kind ook nog veel van leert. Je kunt er ook heel goed de ouders bij betrekken”. - Sandy Zwaan

Missie Moestuin

De meet-up wordt georganiseerd samen met Missie Moestuin van de Bodegraafse moestuincoach Sandy Zwaan. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van scholen om een schoolmoestuin op te zetten. Bijvoorbeeld bij de scholen in Dronenwijk, waar de gemeente bakken heeft geplaatst.

Voor iedereen

Iedereen die belangstelling heeft voor deze campagne is uitgenodigd om bij de meet-up mee te denken. Dat kunnen ouders zijn van schoolgaande kinderen, of buren van de school. Er zijn al tal van ideeën om mee aan de slag te gaan. 

Meer informatie staat in dit nieuwsbericht.

« terug



Organiseren van een meet-up

Alle ideeën zijn welkom! Heb jij een idee voor een meet-up, wil je er een (mee)-organiseren? Graag!

 

 

Schoolmoestuinen

« terug


er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf