Foto: Matthja Sterk | locatie: Limespark | Bodegraven

Jonge gezichten mijnklimaatpartij


Foto: Marijke Groot

Namens de nieuwe beweging overhandigde Jette Harmsma de vereiste documenten aan de gemeente. De 17-jarige Jette Harmsma vormt samen met de 18-jarige Linge Hoevermans uit Reeuwijk het jonge gezicht van #mijnklimaatpartij. Zij gaan zich de komende jaren inzetten voor klimaatacties in de gemeente, en zullen ook kandidaat zijn voor de gemeenteraad.

Partij voor iedereen

Partijvoorzitter Bram Tack: “De nieuwe partij spreekt veel mensen aan, in alle leeftijdsgroepen. Niet alleen de grootouders voor het klimaat dus, die zich zorgen maken hoe zij de wereld doorgeven aan volgende generaties. Maar ook heel jonge mensen voelen zich aangesproken, en sluiten zich aan”.

Verandering is nodig

Jette Harmsma en Linge Hoevermans liepen als scholieren eerder mee met de klimaatstakingen, waarmee regeringen wereldwijd onder druk werden gezet om meer te doen tegen de opwarming van de aarde. Zij zien de oprichting van mijnklimaatpartij als een mooie kans om niet alleen te demonstreren met een bordje, maar ook daadwerkelijk zelf verandering te gaan organiseren.

Wij komen in actie

Linge Hoevermans: “Ik wil zorgen dat er écht iets gaat veranderen. Dat mensen er stil bij gaan staan. Ze denken dat er nog veel tijd is, maar dat is niet zo”. En Jette Harmsma: “Als kind was ik hier al heel erg mee bezig. Het is goed om te laten zien hoe jongeren hierbij betrokken zijn. Wij gaan ons helemaal focussen op klimaat. Echt actie ondernemen”. 

Elk seizoen een klimaat meet-up

Dit wordt bevestigd door de initiatiefnemer van de nieuwe beweging, Martien Kromwijk. Belangrijker dan alle rituele vergaderingen op het gemeentehuis zijn voor mijnklimaatpartij de meet-ups die 8 jaar lang ieder seizoen gehouden gaan worden. Dat moet leiden tot concrete veranderingen die het voor iedereen uitdagend en gemakkelijk moeten maken om ook een bijdrage te leveren. De meet ups zullen gaan over bomen planten, elektrische deelauto’s, olivijn strooien op paden, schoolmoestuinen, vegetarische menukaarten enz.

« terug

er zijn al
Ontelbaar veel
bomen gedoneerd

Met donaties plant mijnklimaatpartij in 2022 bomen in onze gemeente.

Meet-ups

3 december 2022

Elektrische deelauto's

Een auto is een fijn vervoersmiddel. Veel huishoudens hebben er 1 of meer voor de deur staan. Maar hoe vaak gebruiken we die auto('s) nou eigenlijk? Een auto is bij uitstek geschikt om te delen. Met buren, vrienden of misschien wel vreemden.

 

Donatie
 

mijnklimaatpartij vraagt geen contributie. Wel zijn we erg blij met donaties.

In 2022 is ons doel om alle donaties om te zetten in bomen
en deze in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te planten.

Jouw donatie zorgt dus direct voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Nieuwe meet-up: elektrische deelauto's

Op zaterdag 3 december is de meet-up over elektrische deelauto's. Vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel (Prins Hendrikstraat 10 Bodegraven). En er staat een elektrische deelauto voor de deur!

Donkerte-wandeling in en om Driebruggen: wie durft?

Op dinsdag 29 november van 19.00 tot 20.00 uur wandelen we door de kern en het verlichte buitegenboed van het mooie Driebruggen! Loop jij mee?

Elke basisschool een klimaatboom

Fantastisch nieuws! Timmerfabriek Van Den Oudenrijn uit Bodegraven geeft elke basisschool in Bodegraven-Reeuwijk een klimaatboom ter ere van hun 100-jarig bestaan. 

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2022 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf