Foto: Matthja Sterk | locatie: Limespark | Bodegraven

Jonge gezichten mijnklimaatpartij


Foto: Marijke Groot

Namens de nieuwe beweging overhandigde Jette Harmsma de vereiste documenten aan de gemeente. De 17-jarige Jette Harmsma vormt samen met de 18-jarige Linge Hoevermans uit Reeuwijk het jonge gezicht van #mijnklimaatpartij. Zij gaan zich de komende jaren inzetten voor klimaatacties in de gemeente, en zullen ook kandidaat zijn voor de gemeenteraad.

Partij voor iedereen

Partijvoorzitter Bram Tack: “De nieuwe partij spreekt veel mensen aan, in alle leeftijdsgroepen. Niet alleen de grootouders voor het klimaat dus, die zich zorgen maken hoe zij de wereld doorgeven aan volgende generaties. Maar ook heel jonge mensen voelen zich aangesproken, en sluiten zich aan”.

Verandering is nodig

Jette Harmsma en Linge Hoevermans liepen als scholieren eerder mee met de klimaatstakingen, waarmee regeringen wereldwijd onder druk werden gezet om meer te doen tegen de opwarming van de aarde. Zij zien de oprichting van mijnklimaatpartij als een mooie kans om niet alleen te demonstreren met een bordje, maar ook daadwerkelijk zelf verandering te gaan organiseren.

Wij komen in actie

Linge Hoevermans: “Ik wil zorgen dat er écht iets gaat veranderen. Dat mensen er stil bij gaan staan. Ze denken dat er nog veel tijd is, maar dat is niet zo”. En Jette Harmsma: “Als kind was ik hier al heel erg mee bezig. Het is goed om te laten zien hoe jongeren hierbij betrokken zijn. Wij gaan ons helemaal focussen op klimaat. Echt actie ondernemen”. 

Elk seizoen een klimaat meet-up

Dit wordt bevestigd door de initiatiefnemer van de nieuwe beweging, Martien Kromwijk. Belangrijker dan alle rituele vergaderingen op het gemeentehuis zijn voor mijnklimaatpartij de meet-ups die 8 jaar lang ieder seizoen gehouden gaan worden. Dat moet leiden tot concrete veranderingen die het voor iedereen uitdagend en gemakkelijk moeten maken om ook een bijdrage te leveren. De meet ups zullen gaan over bomen planten, elektrische deelauto’s, olivijn strooien op paden, schoolmoestuinen, vegetarische menukaarten enz.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf