Foto: Matthja Sterk | locatie: Volkstuinvereniging | Bodegraven

Meet-up: groene gevels en daken


Door de actie van het burgerinitiatief centrum is in de Nutspassage al te zien hoeveel mooier een groen straatbeeld is

De volgende meet-up van mijnklimaatpartij gaat over groene gevels en daken, en is op zaterdag 2 september om 10.30 uur in de Klimaatwinkel, in de Prins Hendrikstraat 10 in Bodegraven. Wie inspiratie wil komen brengen óf halen over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

Voorzitter Henriëtte Vink van de meet-up groene gevels en daken ziet dat het zo veel groener en mooier kan. “Maar er zijn ook berekeningen hoe veel het kan bijdragen aan de klimaatdoelen. Onder andere draagt dit bij tegen hittestress in hete periodes, het opnemen van CO2 en voor de biodiversiteit”. Daarnaast kan bijvoorbeeld een retentiedak helpen bij de wateropvang bij piekbuien. Alles telt van klein dak en kleine gevel tot grotere oppervlakten. Dus zowel als particulier als zakelijk zijn er vele mogelijkheden en kansen. Het is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. Win-Win dus! Het vergroenen van gevels en daken is bovendien haar dagelijks werk.

Ideeën

Zo is er in de meet-up groep meer deskundigheid. De Bodegraafse Margareth Hop geeft door het hele land lezingen onder de titel: tuin voor het nieuwe klimaat. Het wemelt in de groep al van de ideeën waarmee in de komende tijd een campagne kan worden gevoerd om dit onderwerp meer onder de aandacht te brengen.

Fotowedstrijd

Zo wordt er gedacht aan een fotowedstrijd met inspirerende plaatjes, die getoond kunnen worden in de etalage van de Klimaatwinkel. En in het voorjaar wordt een atelierdag gehouden waar mensen met hun eigen tuintekening langs kunnen komen en ervaren hoveniers langs kunnen komen. Ook het bedrijfsleven wordt erbij betrokken om naar het voorbeeld van elders tot een Green Business Center te komen.

Tegels wippen

Het onderwerp groene gevels en daken staat ook in het beleid van de gemeente. Gunstige factor is dat de gemeente hiervoor zelfs al een subsidieregeling heeft. En het kan ook heel goed worden gecombineerd met het verwijderen van tegels uit de tuin, waar de gemeente onder de leuzen “tegel wippen” campagne voor voert.

Voorzitter Bram Tack van mijnklimaatpartij is enthousiast over deze nieuwe meet-up. “Mijnklimaatpartij is een burgerbeweging die ieder seizoen weer een nieuw onderwerp oppakt waarmee we laten zien dat eigenlijk iedereen wel wat stappen kan zetten in het kader van klimaatbeleid. En zoals bij de groene gevels: het is nog leuk ook”.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

NL54RABO00377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Meet up boeren en kunstmest

Zaterdag 2 december om 11.00 uur is de meet-up over boeren en kunstmest in de Klimaatwinkel. Anton de Wit (boer in Reeuwijk) is er ook bij. Denk mee hoe we stappen kunnen zetten in het verminderen van het gebruik van kunstmest

Scoor je sintkado in de Klimaatwinkel

(hulp)Sinterklazen opgelet! Kom op zaterdag 25 november tussen 11.00 en 13.00 uur naar de Klimaatwinkel en scoor hier jouw duurzame kado's! Speelgoed, kinderboeken, spelletjes en puzzels. Lever dit in op vrijdagavond 24 november tussen 19.00 en 21.00 uur in.

Gertrud de Roos nieuwe Klimaatburgemeester

Gertrud de Roos is de nieuwe klimaatburgemeester van Bodegraven-Reeuwijk. Zij neemt het estafettestokje over van Arthur van Dijk. De benoeming tot klimaatburgemeester is voor één jaar en start vanaf de nationale klimaatweek; dit jaar van 30 oktober t/m 5 november.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf