Foto: Matthja Sterk | locatie: Bodegraafse bos | Bodegraven

Meet-up: groene gevels en daken


Door de actie van het burgerinitiatief centrum is in de Nutspassage al te zien hoeveel mooier een groen straatbeeld is

De volgende meet-up van mijnklimaatpartij gaat over groene gevels en daken, en is op zaterdag 2 september om 10.30 uur in de Klimaatwinkel, in de Prins Hendrikstraat 10 in Bodegraven. Wie inspiratie wil komen brengen óf halen over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

Voorzitter Henriëtte Vink van de meet-up groene gevels en daken ziet dat het zo veel groener en mooier kan. “Maar er zijn ook berekeningen hoe veel het kan bijdragen aan de klimaatdoelen. Onder andere draagt dit bij tegen hittestress in hete periodes, het opnemen van CO2 en voor de biodiversiteit”. Daarnaast kan bijvoorbeeld een retentiedak helpen bij de wateropvang bij piekbuien. Alles telt van klein dak en kleine gevel tot grotere oppervlakten. Dus zowel als particulier als zakelijk zijn er vele mogelijkheden en kansen. Het is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. Win-Win dus! Het vergroenen van gevels en daken is bovendien haar dagelijks werk.

Ideeën

Zo is er in de meet-up groep meer deskundigheid. De Bodegraafse Margareth Hop geeft door het hele land lezingen onder de titel: tuin voor het nieuwe klimaat. Het wemelt in de groep al van de ideeën waarmee in de komende tijd een campagne kan worden gevoerd om dit onderwerp meer onder de aandacht te brengen.

Fotowedstrijd

Zo wordt er gedacht aan een fotowedstrijd met inspirerende plaatjes, die getoond kunnen worden in de etalage van de Klimaatwinkel. En in het voorjaar wordt een atelierdag gehouden waar mensen met hun eigen tuintekening langs kunnen komen en ervaren hoveniers langs kunnen komen. Ook het bedrijfsleven wordt erbij betrokken om naar het voorbeeld van elders tot een Green Business Center te komen.

Tegels wippen

Het onderwerp groene gevels en daken staat ook in het beleid van de gemeente. Gunstige factor is dat de gemeente hiervoor zelfs al een subsidieregeling heeft. En het kan ook heel goed worden gecombineerd met het verwijderen van tegels uit de tuin, waar de gemeente onder de leuzen “tegel wippen” campagne voor voert.

Voorzitter Bram Tack van mijnklimaatpartij is enthousiast over deze nieuwe meet-up. “Mijnklimaatpartij is een burgerbeweging die ieder seizoen weer een nieuw onderwerp oppakt waarmee we laten zien dat eigenlijk iedereen wel wat stappen kan zetten in het kader van klimaatbeleid. En zoals bij de groene gevels: het is nog leuk ook”.

« terug
.
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Geef om het klimaat
 

Jouw donatie zorgt er voor dat we samen meer kunnen bereiken.

NL40 TRIO 0320 8341 90

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Klimaatburgemeester wil meer bomen

De gemeente heeft een lijst gekregen met plekken waar meer bomen moeten komen. Er wordt nu gekeken waar dat kan.

Samen werken aan lokaal energie opwekken

De belangrijkste opbrengst van de meet-up energie opwekken: de samenwerking tussen verschillende partijen om lokaal energie opwekken nog beter onder de aandacht te brengen.

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf