Foto: Matthja Sterk | locatie: Limespark | Bodegraven

Scholen ontvangen klimaatboom


Geven van klimaatboom bij de Beatrixschool met leerlingen uit groep 8

Scholen in de gemeente Bodegraven Reeuwijk hebben op maandag 22 mei een klimaatboom ontvangen om te planten op het schoolplein. Dit op initiatief van mijnklimaatpartij en is overgenomen door het familiebedrijf Van den Oudenrijn vanwege hun 100-jarige bestaan. De eerste boom is gegeven aan de Prinses Beatrixschool in Bodegraven. Leerlingen uit groep 8 hebben de boom geplant.

De Koninglinde

Met het 100-jarige bestaan van Van den Oudenrijn werden zij hofleverancier. Symbolisch is de Koninglinde gekozen als klimaatboom om de scholen cadeau te doen. Deze boom kan ook goed tegen droogte en past in alle grondsoorten. Beide directeuren van het timmerbedrijf, Rob en Hans van den Oudenrijn waren ook aanwezig. Zij gaven ook een bordje met informatie over de boom dat bij de boom geplaatst kan worden.

Bomen voor het klimaat

De klimaatverandering is iets dat ook leerlingen van de school raakt. Het planten van bomenis belangrijk om de opwarming van de aarde te beperken en ze nemen CO2.

De week van de schoolmoestuin

De actie met de klimaatbomen voor scholen valt samen met de start van de nationale week van de schoolmoestuinen. De scholen kregen ook een flyer met een simpel stappenplan om een schoolmoestuin te maken. Sommige scholen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk hebben dat al. Alle andere scholen kunnen via mijnklimaatpartij en het initiatief “Missie Moestuin” van Sandy Zwaan meer informatie krijgen. Én aan de slag.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

2 december 2023

Kunstmest beperken

In onze gemeente met veel boerenland is kunstmest beperken best een belangrijk onderwerp. Het maken van kunstmest is een chemisch proces dat ongelooflijk veel energie vraagt. Dit benadert de belasting van Tata Steel (!). En ook belangrijk: het gebruik leidt tot een grote aantasting van de bodem en de biodiversiteit. Dus de vraag is niet of dit anders kan, maar hoe dan wel. Doe mee!
1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Vraag: waar planten we méér bomen?

Oproep: waar planten we méér bomen in onze gemeente? Stuur jouw ideeën/wensen/suggesties naar info@mijnklimaatpartij.nl en de meet-up groep bomen planten gaat er mee aan de slag.

Vegacampagne van start

De vagacampagne is gestart: alle restaurants in Bodegraven is gevraagd om een nieuwe menukaart te maken met op de eerste pagina vegagerechten. En is er ingesproken bij de gemeenteraad.

Meet-up: groene gevels en daken

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur ben je van harte welkom in de Klimaatwinkel voor de nieuwe meet-up over groene gevels en daken. Deel jouw inspiratie, tips en ideeën over hoe het straatbeeld er in onze gemeente veel groener uit kan gaan zien is van harte welkom.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf