Foto: Matthja Sterk | locatie: Volkstuinvereniging | Bodegraven

Vraag: waar planten we méér bomen?


De klimaatboom bij de Verhoeff Rollmanschool

In de aanloop naar de Nationale Boomplantdag doet mijnklimaatpartij aan iedereen de oproep om mee te denken waar nog meer bomen geplant kunnen worden binnen de gemeente. Suggesties kunnen gestuurd worden naar  info@mijnklimaatpartij.nl, dan gaat de meet-up groep bomen planten daarmee aan de slag.

Meer bomen planten is een belangrijk onderdeel van de strategie van alle overheden die met klimaatbeleid bezig zijn. De Verenigde Naties registreren alle grootschalige aanplant, de Europese Unie heeft er een speerpunt van gemaakt, en ook de Nederlandse regering heeft een plan opgesteld voor der bosopgave. Iedere boom telt daarbij, ook in de eigen buurt en de eigen straat. 

Bomen planten 

Frank Busker is voorzitter van de de meet-up bomen planten: “Het aanplanten van meer bomen is belangrijk omdat bomen CO2 opnemen en daarmee een belangrijke bijdrage leveren in de strijd tegen de opwarming van de aarde, en daarmee tegen de klimaatproblemen die snel toenemen. Bovendien dragen bomen bij tot verkoeling, zodat de effecten van de opwarming in de eigen omgeving ook minder gevoeld zullen worden.”

Met behulp van de publieksvraag waar planten we méér bomen? wil mijnklimaatpartij een kaart maken met alle suggesties die vanuit de dorpen komen. Dit past bij de opzet van een burgerbeweging die mijnklimaatpartij inmiddels is geworden. De kaart met locaties zal vervolgens met de gemeente worden overlegd.

Klimaatbomen 

Voorzitter Bram Tack van mijnklimaatpartij is blij met dit initiatief. “De groep is heel actief. Tijdens de verkiezingscampagne zijn in alle dorpen al de eerste bomen geplant. En in het voorjaar van 2023 hebben alle scholen een klimaatboom gekregen, een mooie Koningslinde. Met dank aan de firma Van den Oudenrijn die er hun jubileumkado van hebben gemaakt bij het 100-jarig bestaan”. 

« terug
.
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Geef om het klimaat
 

Jouw donatie zorgt er voor dat we samen meer kunnen bereiken.

NL40 TRIO 0320 8341 90

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Klimaatburgemeester wil meer bomen

De gemeente heeft een lijst gekregen met plekken waar meer bomen moeten komen. Er wordt nu gekeken waar dat kan.

Samen werken aan lokaal energie opwekken

De belangrijkste opbrengst van de meet-up energie opwekken: de samenwerking tussen verschillende partijen om lokaal energie opwekken nog beter onder de aandacht te brengen.

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf