Foto: Esther Wagensveld | locatie: Emmakade | Bodegraven

Vraag: waar planten we méér bomen?


De klimaatboom bij de Verhoeff Rollmanschool

In de aanloop naar de Nationale Boomplantdag doet mijnklimaatpartij aan iedereen de oproep om mee te denken waar nog meer bomen geplant kunnen worden binnen de gemeente. Suggesties kunnen gestuurd worden naar  info@mijnklimaatpartij.nl, dan gaat de meet-up groep bomen planten daarmee aan de slag.

Meer bomen planten is een belangrijk onderdeel van de strategie van alle overheden die met klimaatbeleid bezig zijn. De Verenigde Naties registreren alle grootschalige aanplant, de Europese Unie heeft er een speerpunt van gemaakt, en ook de Nederlandse regering heeft een plan opgesteld voor der bosopgave. Iedere boom telt daarbij, ook in de eigen buurt en de eigen straat. 

Bomen planten 

Frank Busker is voorzitter van de de meet-up bomen planten: “Het aanplanten van meer bomen is belangrijk omdat bomen CO2 opnemen en daarmee een belangrijke bijdrage leveren in de strijd tegen de opwarming van de aarde, en daarmee tegen de klimaatproblemen die snel toenemen. Bovendien dragen bomen bij tot verkoeling, zodat de effecten van de opwarming in de eigen omgeving ook minder gevoeld zullen worden.”

Met behulp van de publieksvraag waar planten we méér bomen? wil mijnklimaatpartij een kaart maken met alle suggesties die vanuit de dorpen komen. Dit past bij de opzet van een burgerbeweging die mijnklimaatpartij inmiddels is geworden. De kaart met locaties zal vervolgens met de gemeente worden overlegd.

Klimaatbomen 

Voorzitter Bram Tack van mijnklimaatpartij is blij met dit initiatief. “De groep is heel actief. Tijdens de verkiezingscampagne zijn in alle dorpen al de eerste bomen geplant. En in het voorjaar van 2023 hebben alle scholen een klimaatboom gekregen, een mooie Koningslinde. Met dank aan de firma Van den Oudenrijn die er hun jubileumkado van hebben gemaakt bij het 100-jarig bestaan”. 

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

1 januari 2024

Meet-ups 2024

Voor de meet-ups in 2024 zijn de onderwerpen nog niet bepaald.

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan met je telefoon de QR-code met het bedrag dat jij wilt doneren aan mijnklimaatpartij.
Of klik op de link eronder.

NL54RABO00377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Ik doneer 15 euro

of klik hier

Ik doneer 25 euro

of klik hier

Ik doneer 50 euro

of klik hier

Ik doneer 100 euro

klik hier

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Meet up boeren en kunstmest

Zaterdag 2 december om 11.00 uur is de meet-up over boeren en kunstmest in de Klimaatwinkel. Anton de Wit (boer in Reeuwijk) is er ook bij. Denk mee hoe we stappen kunnen zetten in het verminderen van het gebruik van kunstmest

Scoor je sintkado in de Klimaatwinkel

(hulp)Sinterklazen opgelet! Kom op zaterdag 25 november tussen 11.00 en 13.00 uur naar de Klimaatwinkel en scoor hier jouw duurzame kado's! Speelgoed, kinderboeken, spelletjes en puzzels. Lever dit in op vrijdagavond 24 november tussen 19.00 en 21.00 uur in.

Gertrud de Roos nieuwe Klimaatburgemeester

Gertrud de Roos is de nieuwe klimaatburgemeester van Bodegraven-Reeuwijk. Zij neemt het estafettestokje over van Arthur van Dijk. De benoeming tot klimaatburgemeester is voor één jaar en start vanaf de nationale klimaatweek; dit jaar van 30 oktober t/m 5 november.

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2023 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf