Foto: Esther Wagensveld | locatie: Emmakade | Bodegraven

Wie maakt ambtsketen klimaatburgemeester?


Burgemeester Michiel Grauss met Gertrud de Roos bij haar start als klimaatburgemeester

Begin deze maand is Getrud de Roos aangetreden als de nieuwe klimaatburgemeester, voor een jaar. De écht burgemeester Michiel Grauss was bij haar installatie aanwezig met netjes de ambtsketen om. Die ontbreekt nog voor Gertrud de Roos, terwijl ze wel een hele agenda heeft vol acties en officiële bezoeken. Haar oproep is dus: “Wie maakt voor mij een mooie ambtsketen, maar graag wel van natuurlijke materialen. Het moet wel een beetje bij mijn functie passen”.

De vorige klimaatburgemeester, Arthur van Dijk had een mooie ambtsketen van een kunstenaar uit Haarlem. Dit sieraad heeft hij inmiddels weer moeten inleveren bij de maker. Zijn opvolger zou heel blij zijn met wat creativiteit uit het eigen dorp, zodat zij deze passende ondersteuning van het ambt over een jaar ook weer aan haar opvolger kan overdragen.

Minister

Ondertussen is Gertrud de Roos energiek aan haar jaar begonnen. Ze heeft er inmiddels gesprekken opzitten die de organisatie voor haar had ingepland met de minister voor klimaat Rob Jetten, en de Commissaris van de Koning Jaap Smit. In haar eigen omgeving ontvangt ze veel enthousiaste reacties. “Het is echt heel leuk om te doen. Ik loop over van de ideeën, dus als mensen willen meedoen of nog meer suggesties hebben: kom maar op”, aldus Gertrud de Roos.

Vergroenen

Met een tomeloos enthousiasme is ze ook begonnen aan een reeks bezoeken aan organisaties die op enige manier betrokken zijn bij het klimaat en bij het vergroenen van de gemeente. Dat laatste is het motto van haar burgemeestersjaar, ze wil van Bodegraven de groenste gemeente van Nederland maken, en daarvoor veel extra bomen zien, maar ook heel veel tuintjes waar de verharding uit verdwijnt en het groen verschijnt.

Groene brigade

Ze heeft er ook al de eerste inloop in de Klimaatwinkel op zitten waarmee ze een “groene brigade” wil starten, die vanaf dit voorjaar ook op verzoek bij mensen in de tuin hulp gaat bieden bij de groene metamorfose van de tuinen. Mensen die daaraan willen meedoen, of voor wie een ambtketen wil maken, laat het weten aan de klimaatburgemeester, via  gertrudderoos@gmail.com.

« terug
er zijn al
Ontelbaar veel
meet-ups georganiseerd

Meet-ups

1 juni 2024

Energie opwekken

7 september 2024

Energie besparen

Donatie
 

Wij worden erg blij van donaties.

Jouw donatie zorgt er voor dat wij meer kunnen bereiken voor een betere klimaatbeheersing.

Scan de QR-code hieronder met het bedrag van jouw keuze. Of kies een eigen bedrag.
Je kan ook klikken op de groene button om te doneren.

Rekeningnummer: NL54RABO0377366234 t.n.v. Mijnklimaatpartij

 

Samen maken we het verschil

 

 Ik doe mee  

Anne-Sophie maakt zich hard voor minder vlees en zuivel

Van maandag 4 t/m zondag 11 maart is het de week zonder vlees en zuivel. Anne-Sophie vraagt hier aandacht voor en eigenlijk ook een oproep: doe mee!

Atelierdag voor groenste gemeente

Kom zaterdag 2 maart om 10.30 uur naar de Klimaatwinkel voor de atelierdag. Er zijn hoveniers en experts aanwezig die jou kunnen helpen met het maken van een groen plan!

Veel belangstelling bij klimaatmarkt

De eerste “klimaatmarkt” is druk bezocht. De bezoekers keken in het Evertshuis naar de laatste film van de Britse natuurfilmer David Attenborough. Wat doet klimaatverandering en wat kunnen we er tegen doen?

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij | Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf

© 2021 - 2024 mijnklimaatpartij
Ontwerp & realisatie Matthja Sterk & De Goudse Wolf